Lørdags lækkerier: Luksus granola

Tankestrøm: Vær til stede i nuet

dsc05806
Jeg kørte på arbejde i går, og jeg havde som sædvanlig tændt for Nova på radioen. Jeg er faktisk blevet helt vild med at høre radio om morgenen, jeg synes det er ret hyggeligt. Morgenens program havde vigtige citater eller mantra’s på menuen, og de fik seer til at ringe ind for at fortælle deres mantra eller citat. Der var så en seer, som ringede ind med et citat, som virkelig ramte mig. Det lød således:

Husk ikke kun at koncentrere dig om det, der skal ske i morgen, om en uge eller en måned – vær til stede i nuet og glæd dig over det der sker lige nu og her.“.

Det handler i bund og grund om at leve i nuet, og citatet ramte mig virkelig, fordi jeg kan være virkelig dårlig til at glæde mig over det der sker lige nu og her. Jeg er en person, som godt kan lide at have mange bolde i luften, og så er jeg den helt store planlægger. Derfor er min kalender ofte fyldt op med en masse ting. Det, som jeg absolut elsker ved at planlægge, er, at man kan gå og glæde sig til de aftaler eller planer, som man har lagt. Dog kan dette også være med til at flytte fokus fra blot at glæde sig over de små glæder, som foregår her og nu lige omkring en selv.

Lige nu ligger jeg i min venindes stue under dynen og skriver dette indlæg med Go’ morgen Danmark kørende i baggrunden, derudover har jeg udsigt til et fantastisk vejr udenfor, hvor solen skinner og himlen er blå. Derfor, i stedet for at koncentrere mig om en masse ting, som skal ske i næste uge, vil jeg glæde mig over, at jeg ligger lige her.
Det samme vil jeg gøre i eftermiddag, hvor jeg skal være sammen med en anden veninde, hvor vi skal ned og slappe af i hendes båd, snakke, drikke kaffe og nyde solen. Blot nyde at ligge i båden og at jeg har en god veninden ved min side og solens stråler i mit ansigt, selvom vi faktisk er i september – hvor lækkert er det lige!?
Det betyder ikke, at man ikke må glæde sig til fremtidige aftaler mm., men det må bare ikke flytte fokus fra det, der sker omkring en lige nu. Vi har kun et liv, og hvorfor ikke presse så meget glæde og nydelse ud af det her liv som muligt?
Det synes jeg ihvertfald er en god ide.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Luksus granola