Min mors kyllingesalat med pesto, squash, blåbær og sprød parmaskinke

Gæsteindlæg fra Lærke Lund: Rå brownie

raa-brownie-8363   raa-brownie-8337forside-raa-brownie-8373

Kære søde dejlige læsere. Som et nyt tiltag her på bloggen vil bloggen fra tid til anden få besøg af en gæste-blogger. Jeg finder selv utrolig meget af min inspiration hos andre bloggere, og derfor kom jeg på ideen om at lave gæste indlæg. Jeg håber I er lige så vilde med ideen, som jeg er.

Den første blogger som skal gæste min blog er søde Lærke, som står bag bloggen www.laerkelund.dk Lærke er en sand solstråle, og hun spreder glæde og ikke mindst gode opskrifter på sin blog. Lærke blogger om glutenfrie og veganske opskrifter uden tilsat sukker, og jeg har fundet en masse inspiration på hendes blog.

Tusinde tak for de søde ord Line. Ja det er mig som er Lærke Lund, og jeg har fået fornøjelsen af at skrive dette gæsteblogindlæg. Jeg er en 24 årig livsglad øko-pige, med et mål om at inspirere andre til at leve et sundt og glædesfyldt liv. Det gør jeg bl.a. ved at dele sunde opskrifter og madlavningsvideoer (se min YouTube-kanal her.) Jeg elsker, at eksperimentere i mit køkken med lækre råvarer og anderledes produkter. Mad skal efter min mening både være sjovt at lave, lækkert og sundt at spise, se indbydende ud, og give dig masser af næring og energi! 🙂

I dag vil jeg dele en af mine yndlings desserter med dig. Den hedder Rå brownie, og er altså en rå kage. Jeg er vild med rå kager, det er simpelthen bare så lækkert, og et sundt alternativ til de mere almindelige kager. Mine rå kager er altid fyldt med en masse nødder, og så søder jeg dem tit med dadler. Hvis du ikke har prøvet at lave rå kager endnu, så er denne her opskrift let at lave, og så smager den himmelsk, især hvis du elsker chokolade! 😉

Min opskrift på Rå brownie:

Ingredienser til bunden:

 • 200 g valnødder
 • 200 g dadler
 • 40 g usødet kakaopulver
 • 50 g kokosmel
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • ½ tsk. himalaya salt

 

Ingredienser til chokoladecremen:

 • 150 g dadler
 • 40 g kokosolie
 • 30 g usødet kakaopulver
 • 1 dl vand
 • 1 tsk. vaniljepulver

Fremgangsmåde:

 1. Start med at lav bunden: Put valnødderne i din foodprocessor og blend indtil de er hakket i små stykker.
 2. Tilsæt så dadler (fjern stenene først), kakaopulver, kokosmel, vaniljepulver og himalaya salt.
 3. Blend igen indtil det er en samlet masse, som klistrer sig sammen, når du tager en lille smule i hånden.
 4. Fordel det ud i en firkantet form, og pres det godt ned med f.eks. en dejskraber.
 5. Lav nu chokoladecremen: Udsten dadlerne og put dem i foodprocessoren sammen med kakaopulveret, vaniljepulveret, vandet og kokosolien.
 6. Blend det hele indtil det er blevet til en lækker cremet masse.
 7. Smør chokoladecremen ud over bunden, og stil den i køleskabet i et par timer, så kagen får sat sig.
 8. Når din rå brownie er klar, kan du skære den i firkantede stykker og servere den med friske bær eller spiselige blomster.

Rigtig god fornøjelse og tak fordi du læser med! Jeg håber, at du er blevet inspireret 😉

Kærligst fra Lærke

laerke-lund-2016-6734

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min mors kyllingesalat med pesto, squash, blåbær og sprød parmaskinke