♥Små glimt fra oktober♥

Lørdags lækkerier: Quinoa knas

quinoa-kokos knas quinoa-kokos knas quinoa-kokos knas quinoa-kokos knas quinoa-kokos knas quinoa-kokos knas

Jeg fik stukket en pose quinoa i hånden forleden af en af mine kollegaer, som også arbejder for New Basics, en virksomhed der sælger næringsrige, spændende fødevarer fra blandt Bolivia! Quinoa er ikke ligefrem nyt for mig eller sikkert for jer, men jeg må indrømme, at jeg ikke har brugt det alt for flittigt i min madlavning. Jeg har dog præsteret at lave denne lækre quinoa salat samt disse quinoa bøffer. Så jeg tog det som en udfordring! Quinoa er en utrolig næringsrig fødevare, hvilket du kan læse om her, så man burde faktisk anvende det mere i køkkenet. Det smager nemlig godt i både salater, supper og grød – you name it. Men jeg tænkte, at jeg ville prøve at bruge det i en sød ret. Jeg fik inspiration fra de lækre chokolade cornflakes, som vi altid laver i min familie til jul – kender du dem? Jeg lavede sådan nogle chokolade-knas-stykker med quinoa, ristede kokosflager og saltede mandler. Men quinoa er da sådan noget man skal koge? Jo, og derfor har jeg ristet dem rå på panden, så popper de nemlig sådan op og bliver dejlig sprøde at spise.

Quinoa-knas:

 • 1 håndfuld quinoa (kan købes i de fleste supermarkeder eller online på Helsebixen her)
 • 1 håndfuld saltede mandler
 • 1 håndfuld ristede kokosflager (kan købes i de fleste supermarkeder eller online på Helsebixen her – disse er mine favoritter)
 • 1 tsk havsalt
 • 100 g mørk chokolade minimum 70%

Fremgangsmåde:

 1. Hæld din quinoa på en panden og skru op på middel varme
 2. Lad quinoaen ligge og “stege”. Den er færdig, når den begynder at sige sådan nogle “poppe” lyde
 3. Tag den af varmen og lad den køle af
 4. Smelt din chokolade over et vandbad
 5. Hak dine mandler groft
 6. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og brug to spiseskeer til at klatte nogle chokolade-klatter ud på et stykke bagepapir
 7. Lad chokoladen størkne et køligt sted

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

♥Små glimt fra oktober♥