Rugbrødsboller med gulerod

Lørdags lækkerier: Koldhævede chokoladeboller med banan

Koldhævede chokoladeboller med bananKoldhævede chokoladeboller med bananKoldhævede chokoladeboller med bananKoldhævede chokoladeboller med bananKoldhævede chokoladeboller med bananKoldhævede chokoladeboller med banan

Intet som duften af nybagte boller en weekend morgen ikke sandt? Og intet bedre end chokoladeboller! Disse boller er koldhævede aka nemme at smække sammen og også bage dagen efter. Vi kan jo allesammen godt lide, når det er lidt nemt ikke? 😉

Koldhævede grove chokoladeboller:

  • 4 dl koldt vand
  • 20 gær
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk honning eller flydende sødemiddel svarende til 40-50 g sukker (jeg brugte dette sødemiddel)
  • 2 modne bananer
  • 1 æg
  • 5 dl mel grahamsmel (eller en anden grov meltype)
  • 4 dl hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • 100 g. mørk chokolade gerne 70% eller højere (jeg brugte denne mørke chokolade)

Fremgangsmåde:

  1. Oplæs gæren i vandet
  2. Tilsæt det grove mel, salt, sødemiddel og de moste bananer
  3. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen. Dejen skal være som en tyk havregrød. Hold eventuelt lidt af melet tilbage, hvis dejen har den rette konsistens
  4. Vend chokoladen i dejen
  5. Lad dejen hæve koldt natten over
  6. Form bollerne med to skeer
  7. Bag bollerne i 20-30 min ved 200 grader varmluft
   

3 kommentarer

  • Hvor længe skal de bage og ved hvilken temperatur? Måske loader siden forkert? Jeg kan kun læse til og med trin 4.
    :-*

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • thefoodlover

      Hej Helene
      Undskyld, jeg havde ikke lige fået sat den sidste halvdel af opskriften ind! De skal bages 20-30 min ved 200 grader varmluft :-*

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hihi, det kender jeg godt :-* Tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rugbrødsboller med gulerod