Lørdags lækkerier: Klassiske fedtebrød / kokossmåkager

img_9358img_9360img_9363 img_9364img_9356

I søndags havde vi den årlige bagedag i min familie, hvor vi trods det faktum, at mine forældres køkken er under ombygning og bagedagen derfor måtte foregå i kælderen i vores “alternative køkken”, så formåede vi alligevel at få bagt julesmåkager til den helt store guldmedalje! Køkkenet var fuldkommen proppet med småkager overalt – ja faktisk alle steder, hvor en plade med ubagte eller færdigbagte kager kunne placeres 😉

Min far havde fået en vigtig opgave – at holde styr på tiden så småkagerne ikke brændte på, og det er faktisk en ret så vigtig opgave, når man både har gang i havregrynskugler, chokolade der smelter, formning af vaniljekranse og pebernødder i ovnen!

Vi bagte som nævnt en juleklassisker og min absolut yndlings julesmåkage – nemlig vaniljekranse. Du kan finde opskriften på verdens bedste vaniljekranse her. Desuden bagte vi en af mine andre favoritter: havregrynskugler – opskriften får i snart!
Som noget nyt i år bagte jeg fedtebrød – en anden klassisk julekage. Det er en dejlig sprød kokossmåkage med glasur på toppen, nøj de blev gode – resten af familien var virkelig imponeret, særligt fordi det var et nyt “medlem” af småkage-banden 😉

Inspiration: Søren Ryge

Fedtebrød / kokossmåkager:

 • 200 g blødgjort smør
 • 200 g mel
 • 100 g rørsukker (eller almindelig sukker)
 • 100 g kokosmel
 • 1/2 tsk. hjortetaksalt

Topping:

 • Glasur
 • Fint pynt

Fremgangsmåde:

 1. Rør sukker og smør godt sammen
 2. Bland mel, kokosmel og hjortetaksalt i en skål og tilsæt det til smørblandingen. Rør dejen hurtigt sammen
 3. Rul lange pølser til de har en tommelfingers tykkelse
 4. Placer dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade
 5. Bag dem i 8-10 min ved 180 grader varmluft
 6. Tag dem ud af ovnen og skær dem med skå snit
 7. Lav glasuren og pynt småkagerne

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sponsoreret video - Hvad julen betyder for mig og en opskrift på verdens bedste havregrynskugler (ikke sunde)