Sunde grønne calzone med mozzarella

Superfood – ah hvad for en food?

Superfood? Ahh hvad for noget? Det var sådan cirka det min far svarede, da jeg spurgte ham, hvad han kendte til superfood. Det samme tror jeg er gældende for en hel del mennesker, det lyder måske bare som en fancy branding-ord, som man tilføjer for at produktet bliver mere attraktivt. Derfor vil jeg i dette indlæg fortælle lidt om superfoods og deres egenskaber, og desuden hvordan du nemt kan tilføje lidt superfood i din hverdag, og dermed booste din sundhed og helbred, fordi de er spækket med vitaminer, mineraler og antioxidanter. Superfoods betyder af fødevaren har  en ekstra stor koncentration af næringsstoffer, som for eksempel vitaminer, mineraler og antioxidanter, og i nogle tilfælde er de også ekstra rige på de sunde fedtsyrer.

Jeg har valgt at tage udgangspunkt i en håndfuld superfoods, som jeg selv spiser i min hverdag. De fremgår på billederne, og som billederne også illustrerer er de alle perfekte at tilsætte i din morgenskål med havregryn og mælk, skyr, youghurt eller smoothie-bowl.

 • Goji bær: Det lille røde bær har en utrolig højt indhold af antioxidanter. Det er perfekt at spise som snack sammen med nødder og andre tørrede frugter, som topping til din morgenmads-skål eller tilsat i disse lækre chokoladekugler. Køb goji bær online her eller i større supermarkeder
 • Chiafrø: Chiafrø er vi vist alle blevet bekendt med. Det er i sandhed et superfood, da det indholder:
  • 4 gange så mange kostfibre som i hørfrø
  • 6 gange mere kalk end i sødmælk
  • 15 gange flere antioxidanter end i broccoli
  • 2 skefulde chiafrø indeholder mere omega-3-fedtsyrer end en laksefilet
  • og så indeholder chiafrø masser af proteiner
 • Lav en sund chokolademousse med chiafrø, en marmelade eller i en smoothie for at give lidt fylde og sundhed
 • Kakaonips: Det er tørrede kakaobønner, som har et højt indhold af antioxidanter. De smager dejligt tilsat i disse sunde chokoladekugler, som topping på en portion pandekager eller i en købt eller hjemmelavet skyris
 • Acai pulver: Acai pulver stødte jeg på i USA, hvor jeg fik det i denne acai bowl toppet med en lækker granola. Acai Her får du lige lidt sundhedsfact om acai:
  • Acai er en af de frugter i verden, med det højeste antal antioxidanter. 10 gange så mange som vindruer og dobbelt så mange som blåbær
  • 7.59 % af vægten af Acai frugtkød, er fra Aminosyre, hvor 19 forskellige Aminosyre. Aminosyre er en byggesten u protein
  • Vitamin A, B1, B2, B3, C og E er alle tilstede i Acai. Faktisk indeholder Acai lige så mange C Vitaminer som blåbær
  • Ud over det er kalium, kalcium, magnesium, kobber, zink alle sammen i Acai
 • Blåbær: Det var nok ikke nogen overraskelse, at blåbær er en superfood, de er nemlig sprængfyldt med antioxidanter! Brug dem friske en smoothie-bowl eller som topping på skyr med en granola eller køb den tørrede version og brug dem i en omgang rocky roads – her kan du vælge at bruge mørk chokolade, tørrede bær og nødder, så får du en sund eftermiddagssnack!
 • Hampefrø: Hamp er rige på protein, mineraler, vitaminer og kostfibre og så indeholder de omega-3, -6 og -9, som vi kvinder ofte får for lidt af! Hampfrø kan du købe her, de har en lidt nøddeagtig smag og de kan bruges i knækbrød (erstat det med nogle af frøene/kernerne), drysses på en salat eller på din morgenmadsskål eller din acai bowl!

Morgenmad med superfoodMorgenmad med superfoodMorgenmad med superfoodMorgenmad med superfoodMorgenmad med superfood

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde grønne calzone med mozzarella