Hvad savner I læsere af indhold?

Madguide til Budapest

Budapest er virkelig en fantastisk by, som jeg besøgte med min søster denne sommer. Hvis du ikke har læst den, har jeg også lavet en guide til selve byen guide til Budapest, som jeg synes du skal læse. Da jeg jo er en sand foodie, er jeg selvfølgelig utrolig interesseret i maden, når jeg er på ferie. Derfor laver jeg ofte en del research på hvor det er lækkert at spise og drikke, så man ikke altid ender i de klassiske turistfælder, som både er dårlige og dyre – og det gider man jo ikke..
Som jeg også skriver i guide til Budapest, så er Budapest en ret billig by – både at besøge generelt men også en ret billig by at spise i. Vi fandt virkelig mange perler i byen, og jeg kan slet ikke vælge, hvad der var bedst. Jeg har samlet både de steder jeg vi besøgte, men også nogle steder, som jeg har fået anbefalet men som vi ikke nåede at besøge. Jeg må lige beklage for den dårlige billedkvalitet – lyset var ikke altid med :/

IMG_3518

Hummus bar

Jeg ELSKER hummus, og jeg var fuldkommen vild med konceptet på Hummus bar! De laver selvfølgelig den lækreste, cremede hummus, som man kan få i kombination med en masse lækre ting. De serverede også dette med deres virkelig lækre hjemmebagte brød – nøj det var godt! (dog var der en hummus bar, hvor de ikke serverede dette lækre friske pitabrød). Priserne på Hummus bar er virkelig fine, hvilket jo er en bonus. Hummusbar ligger virkelig mange steder rundt i byen – heldigvis 😉 Læs mere på deres hjemmeside og find adresserne her.

IMG_3508

Vapiano

Vapiano er et sted jeg absolut SKAL besøge, når jeg er i storbyer i Europa. Det er italiensk kæde, som kan finder i flere storbyer i Europa. Deres koncept er at de laver frisk, lækker italiensk mad til en virkelig fornuftig pris! Det er flere varianter af frisk pasta, som de står og tilbereder for næsten af dig – det er så lækkert. Vapiano er et MUST efter min mening. Vapiano findes også flere steder i Budapest. Læs mere på deres hjemmeside.
Hvor: Akácfa u. 47

megnyito-01Billedet er lånt fra PAD THAI’s hjemmeside

Pad Thai
PAD THAI er Thailandsk streetfood. Her kan du blande din helt egen wok ligesom du vil have den. Jeg elsker generelt konceptet med at man helt selv kan vælge, så jeg var også vild med PAD THAI. Det smager virkelig dejligt, og det er virkelig billigt (ca. 50 kr.) så perfekt både til en billig omgang aftensmad eller frokost. Vi endte med at være forbi 3 gange faktisk 😉 Pad Thai ligger også flere forskellige steder i byen. Læs mere på deres hjemmeside.
Hvor: Október 6. str. 4. – Király str. 13 – Papnövelde str. 10.

IMG_3575

DET JØDISKE KVARTER

Du kan læse mere om det jødiske kvarter i min guide til Budapest. Det jødiske kvarter er et sådan upcomming kvarter i Budapest, og der er en form for boheme stemning over det. Det er en super hyggeligt kvarter og spandere rundt i, og det er fyldt med lækre kaffebarer, lækre små unikke cafeer, og cafeer med uimodståelige kager.

IMG_3577IMG_3576

Naspolya Nassolda
Det er en lille hyggelig cafe som serverer både vegansk, glutenfrit og raw. Dertil serverer de god kaffe, hvilket er et must for mig! Jeg faldt særligt for deres smukke, lækre raw kager. Dertil var masser af andre lækkerier, som jeg gerne ville have smagt. En unik cafe. Læs mere på deres facebookside (de har ingen hjemmesiden).
Hvor: Káldy Gyula u. 7.

IMG_3582IMG_3583

Desszert Neked
Vil du prøve smukke og uimodståelige dessert, så skal du forbi Desszert Neked. Det var en hyggelig cafe, som vi faldt over på vej et andet sted hen, så vi nåede desværre ikke at smage deres smukke kager. Jeg lover, at din mund løber i vand. Nup en smuk kage, macaroon eller en is med en kop kaffe i din hyggelige cafe. Se mere på deres hjemmeside.
Hvor: Paulay Ede utca 17

Go-Free Bar
Det er en vaffelbar, som jeg virkelig gerne ville have besøgt, men vi havde desværre ikke tiden. Vafflerne ser virkelig lækre ud – så har du vaffel-craving, så smut forbi 😀
Hvor: Dohány utca 39

01Portada (1)
Billedet er lånt fra http://www.archdaily.com

Espresso Embassy
Jeg er virkelig glad for GOD kaffe! Jeg vil langt hellere undvære end at drikke dårlig kaffe. Derfor er jeg også helt vild med storby ferier, fordi det (for vores vedkommende) indebærer mange kaffepauser ;-). Denne kaffebar er jeg blevet anbefalet for deres gode kaffe (i denne guide). Desværre nåede vi ikke fordi, men grundet min kærlighed til kaffe, synes jeg at den skulle med i guide.
Hvor: Arany János u. 15

MICHELIN

13626408_10210188822587473_6217017879636044488_n

Costes Downtown
Uhh lala vidste du, at Budapest er en af de billigste steder i Europa og spise Michelin mad?? Oh yes, så det er efter min mening virkelig et must! Vores Michelin besøg var den bedste oplevelse på turen, men jeg er jo virkelig også en mad-nørd 😉 Budapest har flere Michelin restauranter, hvilket jeg er ret imponeret over! Vi valgte Costes Downtown, som er en lidt mere low-key Michelin restaurant. De er ejet af Costes, som var den første ungarnske restaurant, der blev tildelt den anerkende stjerne! Jeg vil klart anbefale at bestille bord hjemmefra, så er du sikker på at få et bord. Costes Downtown har både et ala carte menukort og en tastingmenu, hvor man kunne vælge mellem 4, 5 og 6 retter til en bestemt pris. Vi valgte 4 retter, masser af vand og et glas vin, og vi kom af med små 600 kr., hvilket jeg synes er vildt billigt!Jeg synes virkelig, at servicen var i top, idet vi både fik en appetizer før vores første ret samt hjemmelavede chokolader efter vores dessert – gratis vel og mærket! Jeg kan varmt anbefale af besøge Costes Downtown!
Hvor: : Vigyázó Ferenc u. 5

 

2 kommentarer

 • Jenny

  Tak for tippet med hummus bar, jeg har spist der to gange på tre dage, og drømmer om den stegte kyllingelever 😋😋😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thefoodlover

   hej Jenny 🙂
   Selv tak, jeg er glad for at høre, at du kunne bruge guiden! Åh det vækker gode minder – hummus bar var så godt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad savner I læsere af indhold?