Kikærtepandekager med fyld - mexi style

Nem sund og cremet pastaret med varmrøget laks

sund og cremet pastaret med varmrøget lakssund og cremet pastaret med varmrøget lakssund og cremet pastaret med varmrøget lakssund og cremet pastaret med varmrøget laks

Italien har for længst vundet mit hjerte. Jeg elsker Italien, og jeg elsker især det italienske køkken. Det er simpelthen fyldt med alt hvad mit hjerte begærer: pasta og pizza – sværere behøver det jo ikke være vel? I Danmark er vi virkelig innovative, når det kommer til udvikling af fødevarer, og jeg er virkelig stolt af at være en del af et land, som er så nytænkende og udviklende ift. fødevarer. Nogle ting og produkter kan selvfølgelig blive for alternative, som min mor helt sikkert vil mener, men som en foodie som mig kan det næsten kun begejstre mig. Men ja, jeg er også enig med min mor, i at det kan godt blive lidt for alternative nogle af de produkter, som udvikles. Fordi hvad er der galt med helt almindelig mad og råvarer, som vores bedsteforældre kender dem? Ikke en dyt. Men vi er selvfølgelig nød til at prøve at lave noget, lære af vores fejl og prøve igen.

Inden for pasta er der virkelig også blevet udviklet nogle nytænkende produkter. Shirataki nudler – bedre kendt som nudler med næsten ingen kalorier, bønnepasta, grøntsagspasta og proteinpasta. Jeg har prøvet dem alle (ikke sponsoreret), og jeg vil komme med min vurdering af dem i nærmeste fremtid.

I denne ret har jeg brugt grøntsagspasta fra Pastella. Da den først kom på markedet, tror jeg at alles kæbe faldt til gulvet – pasta af grøntsager og det smager virkelig tæt på almindelig frisk pasta (nej,nej selvfølgelig ikke som den frisklavede af Mamma Italia fra en by i Italien, men den købte friske slags 😉 )! Men jeg tror også, at de fleste ikke havde regnet med og også var lidt skuffet over at kalorieindholdet jo er fuldkommen det samme som almindeligt frisk pasta – say what? Jep og måske lidt skuffende. Men indholdet er selvfølgelig ikke det samme indhold, idet at grøntsagspastaen fra Pastella indeholder flere kostfibre, mindre fedt og kylhydrater grundet grøntsagerne. Hvorfor flere sarte maver måske vil synes mere om grøntsagspastaen. Jeg synes, at det smager ganske godt grøntsagspastaen, og denne brugte jeg i denne ret.

For at gøre pastaretten lidt sundere har jeg lavet den med halv grøntsagspasta og halv squashgetti (squash revet som spaghetti). Endvidere har jeg brugt en fløde med lavt fedtindhold, men her kan du jo bruge, som du lyster og synes om.

Nem sund og cremet pastaret med laks (1 person):

 • 150 g frisk pasta
 • 1/2 squash revet som spaghetti (jeg brugte sådan en spiralizer, som kan købes hos de fleste isenkræmmer-agtige butikker)
 • 2/3 af en varmrøget laks
 • 1 rødløg
 • 1 hvidløg
 • 1 dl fløde med lav fedtprocent
 • En lille håndfuld frisk persille
 • Salt og peber

Fremgangsmåde:

 1. Sæt vand over kog og kog din pasta
 2. Snit dit rødløg fint og steg det i lidt olie på en pande ved mellem/lav varme i 2-3 min. Tilsæt squash og steg videre.
 3. Når løgene og squash er ved at være bløde, så tilsæt hvidløg.
 4. Tilsæt fløden og skrue ned for varmen til lav varme. Tilsæt din pasta og lad det stå og småkoge lidt, så fløden trænger lidt ind i pastaen. Tilsæt frisk persille og smag til med salt og peber.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kikærtepandekager med fyld - mexi style