Nem sund og cremet pastaret med varmrøget laks

Foccacia med en rest grøntsager

Foccasia med en rest grøntsager img_7726img_7732

Jeg hader at smide mad ud. Jeg hader det bare. Men jeg kan også ofte have den der følelse, hvor jeg virkelig ikke gider spise rester, fordi det bare ikke smager ligeså godt, som det gjorde aftenen før, da jeg lavede det. Derfor elsker jeg når jeg får brugt rester i en ny og lækker kombination, så “smagen” af rester fuldkommen forsvinder!

Her har jeg brugt en rest bagte grøntsager i et foccasia brød, hold op det smager dejligt, fordi grøntsagerne tilføjer en masse smag til brødet. Du kan bruge hvilken som helst bagte grøntsager eller friske grøntsager, men her ville jeg lige bage dem 15 min ved 200 grader varmluft. Du kan også tilføje hele hvidløg, syltede løg, feta eller gedeost. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Opskriften på brødet er snart blevet min basis opskrift, og jeg kan den næsten i hovedet. Jeg rører altid dejen på en røremaskine, fordi så får dejen den bedste, seje konsistens. Dog er det vigtigt, at have tålmodighed og vente til at dejen slipper kanterne. Du må ikke lade dig forfalde til blot at tilsætte mere mel end opskriften lyder, fordi så går du glip af den saftige dej. Et råd fra mig er at købe mel af god kvalitet, fordi det har virkelig en stor betydning! Og tro mig jeg har både prøvet de billige, hvor dejen enten ikke slipper kanterne, eller at jeg skal lade den røre i 25 min – 25 min! Hvis du køber mel af god kvalitet, så er det et godt udgangspunkt for en god saftig dej, som slipper kanterne efter de 10-15 min – tro mig!

Men hvis du ikke har en røremaskine kan du sagtens lave brødet alligevel.

Vil du bruge dine rester på en smart måde, så prøv? 

Foccacia med en rest grøntsager (1 stort brød):

 • 6 dl koldt vand
 • 15 g gær
 • 15 g salt
 • 600 g mel i alt (jeg brugte 400 g hvedemel og 200 g groft)
 • 1 håndfuld af en rest grøntsager (hvis du ikke har en rest grøntsager liggende, så køb en pose rodfrugter fra Rema 1000 og bag dem i 15 min ved 200 grader – viola!)
 • 3 spsk oliven olie eller en anden olie af god kvalitet
 • 1 spsk salt
 • Friske krydderier: rosmarin, timian, oregano eller hvad de lige har

Fremgangsmåde:

 1. Opløs gæren i vandet sammen med salt.
 2. Tilsæt det grove mel først, hvis du bruger groft mel og rør det godt sammen. Tilsæt næsten alt hvedemelet, men hold lidt tilbage. Jeg laver altid dette brød i en røremaskine, men hvis du ikke har en røremaskine, så ignorer dette og tilsæt blot resten af melet og rør dejen godt sammen. Hvis du har en røremaskine, så hold lidt af melet tilbage og rør dejen ved mellem hastighed i 10-15 min til dejen slipper kanterne. Hvis den ikke slipper, så tilsæt lidt mere mel – men hav tålmodighed, det skal nok komme! (jeg ventede engang 20 min på at en dej slippede kanterne 😉 )
 3. Hæld dejen i en ren skål og lad den hæve koldt i minimum 12 timer.
 4. Hvis du har tid, er det en god ide at tage dejen ud af køleskabet 1 time inden bagning, hvis du ikke har tid, er det også helt fint.
 5. Tænd din ovn på max varme. Sæt en bageplade ind i ovnene eller en pizzasten, hvis du har en.
 6. Hæld dejen ud af skålen over på et stykke bagepapir. Tryk grøntsagerne/fyldet godt ned i dejen. Hæld oliven olie og salt over og tryk det lidt ned i dejen.
 7. Sæt brødet ind i ovnen på den varme pizzasten eller bageplade og lad den bage 10 min. Skru derefter ned på 220 grader og lad brødet bage cirka 20 min.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem sund og cremet pastaret med varmrøget laks