Falafler med ramsløg og edamame-mos

Hvid bønnemos med hvidløg og rosmarin

hvid bønnemos med hvidløg og rosmarinhvid bønnemos med hvidløg og rosmarin

Altså nu siger jeg det bare, aftensmad er da bare for lækkert, hvis man lige tilføjer lidt snasket til ikke? Altså you name it:

Jeg elsker, at have lidt mos, hummus eller andet som tilbehør til min salat, kød, kartofler til aftensmad. Det gør bare lidt det hele lidt mere lækkert! Nu har jeg prøvet med denne bønne-mos af hvidebønner, som har italienske rødder. Jeg har ihvertfald ofte fået den på besøg i Italien. Så den er perfekt som tilbehør til tapas eller bare som dyppelse til lidt rugbrødschips.

Jeg brugte cannolini bønner på dåse, som man kan få i større supermarkeder og nogle gange i Netto som spottilbud. Du kan også bruge andre hvide bønner på dåse.

Hvid bønnemos med hvidløg og rosmarin:

  • 1 dåse cannolini bønner
  • 3 spsk oliven olie
  • 1 hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk vand
  • 1 lille håndfuld persille (du kan også bruge andre krydderier som rosmarin eller timian – det smager også dejligt)

Fremgangsmåde:

  1. Blev alle ingredienserne sammen. Hvis du synes at mosen er for tyk, så tilsæt mere vand eller olie.
  2. Du kan også vælge at blende mosen lidt groft med en stavblender, så den ikke bliver helt fin i konsistensen.
  3. Smag til med salt.
   

2 kommentarer

  • Jeg elsker også at bruge andet end kikærter til “mos”/”hummus” – min favorit er at lave det med kidneybønner, hvidløg, olie, paprika, chili og en halv bagt sød kartoffel.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • thefoodlover

      Hej!
      Jeg har faktisk ikke eksperimenteret meget med kidneybønner, det må jeg snart prøve! 🙂
      God dag til dig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Falafler med ramsløg og edamame-mos