Det ultimative sunde salte snack servering

Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade

Rabarberkage med ingefær, kokos og hvidchokoladeRabarberkage med ingefær, kokos og hvidchokoladeRabarberkage med ingefær, kokos og hvidchokoladeRabarberkage med ingefær, kokos og hvidchokoladeRabarberkage med ingefær, kokos og hvidchokolade

//Indlægget indeholder affiliate links//
Rabarbersæsonen er sat i gang, eller rabarber begynder at dukke op rundt omkring i supermarkederne. Denne kage er faktisk lavet på rabarber, som jeg havde i fryseren. Jeg plejer altid og købe en stor portion, hvis de er på tilbud, og så stopper jeg fryseren fuld med rabarber. Så kan jeg nemlig tage dem i brug lige når jeg har lyst til det.

Jeg elsker virkelig den syrlige rabarber – særligt i søde desserter, og denne kage er præcis dette. De syrlige rabarber spiller godt sammen med den søde hvide chokolade – og så tilføjer kokos også en fin sødme, som passe godt til kagen efter min mening. Du har måske spottet kagen på min Instagram? Hvis du ikke følger den, så smut ind og kig. Men her postede jeg et billede af kagen i påskeferien, da det var den søde slutning på en påskefrokost med min fars familie. Kagen blev godkendt af hele selskabet.

Er du ligeså vild med rabarber som mig, så prøv nogle af mine andre opskrifter med rabarber:

Rabarberkage med ingefær og hvidchokolade:

  • 180 g sukker
  • 4 æg
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 160 g hvidchokolade (jeg brugte disse hvidchokolade perler med ingefær, men ellers vil jeg anbefale hvid chokolade)
  • 150 g hvedemel
  • 40 g kokosmel
  • 350 g rabarber
  • Topping – valgfrit: Hvid chokolade og kokoschips (jeg brugte de her kokoschips, det er min absolutte favorit, som jeg køber i en helsekostbutik, men kokoschips kan købes i de fleste større supermarkeder i dag)

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggene luftige sammen med sukker
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen og si det ned i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen.
  3. Snit dine rabarber. Jeg havde mine fra frost, så jeg tøede dem op i microovnen og hældte vandet fra.
  4. Vend halvdelen af dine rabarber, halvdelen af chokoladen og kokosmelet med dejen.
  5. Hak den hvide chokolade.
  6. Hæld dejen i en rund bageform beklædt med bagepapir. Hæld resten af dine rabarber og den hvide chokolade oveni kagen (det vil falde lidt ned i dejen, som kagen bager)
  7. Bag kagen i cirka 45 min ved 180 grader varmluft
  8. Kagen kan fint spises som den er, men jeg toppede den med smeltet hvid chokolade og ristede kokos chips
   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det ultimative sunde salte snack servering