Min mors løg-bacon-champignon tærte

Sunde gulerodsmuffins – den perfekte eftermiddagssnack

Sunde gulerodsmuffins - den perfekte eftermiddagssnackSunde gulerodsmuffins - den perfekte eftermiddagssnackSunde gulerodsmuffins - den perfekte eftermiddagssnackSunde gulerodsmuffins - den perfekte eftermiddagssnack

Eftermiddagshygge og eftermiddagssnack! En dejlig søndag, masser af tid, en dejlig snack og et nyt projekt. Jeg lavede disse lækre gulerodsmuffins, som jeg nød med en kop kaffe, mens jeg iværksatte et nyt projekt. Et på Etsy. Her er jeg begyndt at sælge fine guirlander – med regnbuer og skyer. Det er simpelthen så hyggeligt at lave. Lige nu har jeg både en guirlande i patel grøn, en guirlande i beige samt en lyserød regnbue guirlande, en blå regnbue guirlande og en hvid regnbue guirlande.

Eftermiddagsmåltider kan for mig nogle gange være lidt svære ift. hvad man skal spise? Vi har måske alle en tendens til at spise de samme snacks, og nogle gange kan det være lidt svært at være kreative ift. hvad man skal spise om eftermiddagen. Jeg har generelt en (læs: meget) sød tand. Derfor kan jeg godt lide at spise noget sødt om eftermiddagen. Derfor lavede jeg en dag disse muffins, som er uden raffineret sukker, uden hvedemel, men de er fyldt med næring fra havregryn og æg og så smager de ligesom en gulerodskage – bonus. Derfor synes jeg, at det er et godt bud på et mellemmåltid, der mætter og fyldt med en masse gode sager for vores kroppe men også forholdsvis kalorielette.

 • 4 æg
 • 1 dl yoghurt (jeg brugte en kalorielet version fra Cheasy)
 • 1 æble revet
 • 2 gulerødder
 • 2 dl havregryn
 • 1 spsk HUSK (kan undlades)
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 tsk ingefær
 • 2 tsk kanel
 • 2 spsk smeltet kokosolie
 • Flydende sødemiddel eller et andet sødemiddel svarende til 150 g sukker (her kan du også bruge 3 spsk honning eller du kunne bruge Sukrin, en sukkererstatning der minder om brun farin i smagen)

Fremgangsmåde:

 1. Blend alle ingredienser undtagen gulerod og æble i en blender eller med en stavblender.
 2. Tilsæt gulerod og æble i dejen og rør det rundt.
 3. Fordel dejen i muffinsforme og bag dine muffins i 20-30 min ved 175 grader varmluft.

2 kommentarer

 • Nikoline

  Kan man bruge skyr i stedet for yoghurt? Måske blande det op med mælk, så det ikke er så tykt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thefoodlover

   Hej Nikoline
   Ja det kan du sagtens 🙂
   KH Line

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min mors løg-bacon-champignon tærte