Hjemmelavede grove burgerboller med pulled chicken

Sund version af boller i karry – asian style! Og vind en masse lækkert øko-kød!

Sund version af boller i karry - asian styleSund version af boller i karry - asian styleSund version af boller i karry - asian styleSund version af boller i karry - asian styleSund version af boller i karry - asian style

//Sponsoreret af Frilandøkologi//
Som du måske har læst i dette indlæg, var jeg på besøg hos Frilandsbondemanden Laurs, som har økologiske grise. Han har ikke kun økologiske frilandsgrise, men han har også glade grise. Det var bare en fornøjelse at se de dejlige forhold, som grisene havde. Grisene har faktisk så gode forhold, at de får 3 hjerter ud af 3 i det nye Dyrevelfærdsmærkeordning, som viser hvilke produkter, der lever op til god dyrevelfærd. Du kan læse mere om Dyrevelfærdsmærkeordningen her.
Det fik mig til at tænke over dyrevelfærd, som du også kan læse i blogindlægget.
I forbindelse med besøget fik jeg en masse dejlig kød fra FrilandØkologi med hjem til at eksperimentere med i køkkenet. Kødet er desuden en del af en konkurrence, hvor jeg skal konkurrere mod en række andre bloggere, om hvem der laver den bedste opskrift med kød fra Frilandøkologi. Og den der afgører hvem der vinder konkurrencen, det er DIG! Jeg deltager i konkurrencen med denne opskrift på sund version af boller i karry – asian style, MEN jeg har brug for din hjælpe til at vinde. Og grunden til du skal deltage i konkurrencen, er at du kan finde en madpakke med en masse lækkert kød fra FrilandØkologi til en værdi af 500 kroner!. Alt du skal gøre er:

Og her håber jeg selvfølgelig inderligt på, at du stemmer på min ret! 🙂

Sund version af boller i karry – asian style (4 personer):

Kødboller

 • 1 revet løg
 • 400 g hakket svinekød
 • 1 spsk soya
 • 3 spsk havregryn
 • 1 æg
 • 1 gryde vand med 1 grøntsagsboullionterning

Karrysovs:

 • 1 løg
 • 1/2 knold
 • 1 gulerod
 • 1 hvidløg
 • 1/2 ingefær
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk karry
 • 1 dåse kokosmælk (du kan både bruge light eller almindelig)
 • 1 dl boullion vand

Blomkålsris:

 • 1 blomkål
 • 1 tsk salt
 • 5 spsk kokosmel

Tilbehør:

 • 4 forårsløg
 • 1 håndfuld saltede cashewnødder
 • Frisk koriander

Fremgangsmåde:

 1. Start med at lave farsen til kødbollerne. Rør alle ingredienserne godt sammen til farsen.
 2. Sæt en mellemstor gryde med vand over til kog og tilsæt boullion terningen.
 3. Form små boller og lig dem på en tallerken eller andet.
 4. Når vandet koger, så skru ned til mellem varme. Jeg kogte først den ene halvdel af bollerne og derefter den anden halvdel. Put bollerne ned i vandet og lad dem koge i 6-8 min. Tag dem op og lig dem på en tallerken eller andet. Gem boullionvandet til sovsen.
 5. Begynd med at lave sovsen. Skær dit løg mindre stykker og steg det sammen med karry i lidt fedtstof i en stor gryde. Skræl og skær gulerod og knoldselleri og skær dem i mundrette stykker. Når løgene har stegt nogle minutter, så tilsæt gulerod, knoldselleri og hvidløg og steg videre et par minutter. Tilsæt kokosmælken sammen med 1 dl af boullionvandet. Gem stadig lidt af boullionvandet, hvis du ønsker sovsen lidt tyndere. Lad det st og småkoge indtil grøntsagerne er møre.
 6. Blend sovsen med en stavblender. Tilsæt ingefær. Smag til med salt og evt. mere karry – afhængig af hvor stærk du ønsker sovsen.
 7. Tilsæt kødbollerne til sovsen og lad det stå ved svag varme.
 8. Lav dine blomkålsris ved at skære blomkålen i mindre stykker. Blend det i en foodprocessor. Hvis du ikke har sådan en, kan du også rive det på et rivejern.
 9. Hæld blomkålen i en skål og fyld med kogende vand til blomkålen er dækket. Tilsæt salt og lad det stå 3 min. Hæld vandet fra i en si og lad det dryppe af. Hæld dine blomkålsris i en skål og tilsæt kokosmel.
 10. Server boller i karry og blomkålsris med fint snittet forårsløg, saltede cashewnødder og koriander.

Hvis du vil have fat i kød fra Friland, så husk at kigge efter mærket på pakken:

345-7396

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede grove burgerboller med pulled chicken