Sunde gulerodsmuffins - den perfekte eftermiddagssnack

Et besøg på en gård og lidt tanker om en glad gris

Friland Økologi

Dyreøjne you say? No grise-øjne er hermed en fænomen. Hold op en cuty-pie.

Friland Økologi//Sponsoreret af Friland Økologi//

Forleden var jeg med en flok søde bloggere ude og besøge Laurs, som bor på en gård nede ved Almind, en lille by nær Kolding. Laurs har en gård med svineproduktion. Laurs haft Frilandsgrise siden 2005 og lagde om til økologi for to år siden. Laurs viste os rundt på gården og markerne, hvor Frilandsgrisene gik (Læs: Spurtede!) rundt og hyggede sig 🙂 Vi fik lov at se den sødeste lille gris, som kun var 1 uge gammel. Den her lille gris får minimum 7 uger med sin mor, hvor den kan gå rundt og græse på store marker og snuse frisk luft og sol til sig. Og hele grisens opvækst indebærer også masser af frisk luft og sol på marken med andre grise. Udover plads og frisk luft får Frilandsgrisene også noget andet fodder, som skal sikre en god fordøjelse hos grisen. Tilsammen skal dette sikre bedre dyrevelfærd, en glad gris og desuden et produkt af en højere kvalitet sammenlignet med de grise, som lever under dårligere forhold.

Primært grundet min status som studerende de seneste 5 år, har jeg for det meste gået efter det billigste kød. Og jeg har egentlig aldrig rigtig tænkt særlig meget over dyrevelfærd. Jeg har måske skænket det en tanke, når medierne engang imellem har haft fokus på forholdene for burhøns. Så har jeg valgt de dyre æg, næste gang jeg var et smut forbi i Netto. Men som jeg gik rundt på marken ved Laurs, begyndte jeg at tænke lidt i andre baner. Som jeg så grisene løbe over marken med deres mor, som jeg så historien bag det kød, som jeg står over for i supermarkedet, så fik jeg lyst til at støtte dyrevelfærd. Jeg blev faktisk rørt, det må jeg indrømme. Så kan man altså godt bruge den smule ekstra det koster, når det betyder, at en lille gris får lov at leve lidt bedre. Det var i hvert fald sådan en følelse, jeg fik. Derudover er der jo ligesom med andet økologi en forskel i kvaliteten, hvorfor det særligt for mig giver mening også at støtte bedre dyrevelfærd.

Friland Økologi har dyrevelfærd i centrum. De er derfor også en del af den nye statslige dyrevelfærdsmærke ordning, som fødevarestyrelsen står bag. Dyrevelfærdsmærket er en ordning, hvor man kan få 1-3 hjerter alt efter hvor god dyrevelfærden er. Friland Økologi har 3 hjerter. Du kan læse mere om dyrevelfærdsmærket her.

Psst! Vil du vinde en madpakke med en masse lækkert Friland Økologi kød? Så smut ind og følg Friland Økologi på Facebook, der kommer snart en konkurrence, hvor du skal stemme på den bedste blogger-ret med Friland Økologi kød. Og her må du jo virkelig gerne stemme på min ret. Jeg har begivet mig ud i en klassisk dansk ret med hakket svinekød, kan du gætte hvad det er?

Friland Økologi

Okay får du ikke også lyst til at tage 1 stk med hjem som kæledyr vel og mærket? 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde gulerodsmuffins - den perfekte eftermiddagssnack