Bloglovin!

Rabarber kompot

IMG_0171 IMG_0172

Jeg fik en masse rabarber med hjem fra min bedstemor og bedstefars køkkenhave sidst jeg besøgte dem. Jeg fik så mange at jeg blev nød til at fryse nogle af dem ned. Jeg tog derfor en pose rabarber op og besluttede mig at lave rabarberkompot. Jeg er selv helt vild med rabarber grundet deres syrlige smag, som giver et godt modspil i søde desserter. Jeg elsker rabarberkompot, specielt fordi man kan bruge det i så mange forskellige retter. Jeg spiser det på min skyr om morgenen drysset med granola eller på min havregrød (se billede nederst i indlægget). Man kunne også lune kompotten og servere den som en dessert med en klat skyr med vaniljesukker eller toppe den med flødeskum eller creme fraice. Derudover spiser jeg det på mine bananpandekager eller som pålæg på boller eller knækbrød. Så man kan altså bruge kompotten i mange forskellige retter.

Rabarberkompot er virkelig nemt og hurtigt at lave. Jeg har brugt grøn melatin, som er tilsat det kunstige sødemiddel stevia. Melatin regulerer konsistensen i marmlader, og gør det nemmere at sylte. Jeg købte melatin i Netto. Man kan også sagtens søde sin kompot med andet sødemiddel eller med sukker. Jeg har tilsat vaniljepulver, men man kunne også varierer den ved at tilsætte kanel eller ingefær.

Rabarber kompot:
? 400-500 rabarber
? en halv pakke grøn melatin
? sødemiddel (jeg brugte det flydende sødemiddel perfekt sød fra ISIS)
? ½ tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde:
1. Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker (med mindre de har dem klar fra frost)
2. Kog rabarber til en jævn kompot
3. Tilsæt melatin/ smag til med sødemiddel/sukker
4. Tilsæt vailjepulver
5. Køl kompotten af og opbevar dem i skoldede glas

IMG_2148

Follow my blog with Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bloglovin!