Rabarber kompot

Mørke chokoladebarer med nødder og tranebær

mørke chokoladebarermørke chokoladebarer

Jeg elsker det danske begreb “HYGGE” – fordi jeg elsker at hygge. Et tidspunkt på dagen hvor jeg ofte hygger mig er om aftenen, når jeg er helt afslappet, har stearinlysene tændt, en god kop te ved hånden og så helst en lækker snack til. Jeg er ikke bange for at indrømme, at jeg har en sød tand, jeg elsker kager og søde sager. Men hvis jeg spiser det hver gang jeg hygger mig, bliver jeg kugle rund :-). Derfor eksperimenterer jeg ofte med lidt sundere versioner af syndige snacks til at erstatte nogle af de usunde søde sager. Jeg elsker chokolade, det er mit yndlingsslik og ligger HØJT over lakrids, vingummi og alt andet. Derfor kom jeg på at lave de her chokoladebarer af en meget mørk chokolade samt nødder og tranebær, som gør barerne mere crunchy.

Barerne er supernemme at lave. Derudover er de også perfekte at lave hvis du lige har en rest chokolade til overs. Barerne er også meget fleksible, da du blot kan tilsætte hvad du lige har i køkkenskabene. Man kunne tilsætte mange forskellige slags nødder, nogle andre tørrede bær eller frysetørrede bær!

Chokoladebarer:

 • 200 g. 80 % mørk chokolade
 • En lille håndfuld grofthakkede mandler
 • En lille håndfuld tranebær
 • 2 spsk. Kokosmel + til pynt
 • 2 spsk. frysetørrede hindbær + til pynt

Fremgangsmåde:

 1. Smelt chokoladen over et vandbad
 2. Tilsæt de resterende ingredienser
 3. Hæld blandingen i en beholder klædt med bagepapir, størrelsen afhænger af hvor tykke dine barer skal være (min var 20 cm*10 cm)
 4. Drys med kokosmel og frysetørrede hindbær
 5. Sæt beholderen i køleskabet til chokoladen er størknet
 6. Skær chokoladen ud i aflange stykker
 7. Nyd barerne med en god kop te 🙂

IMG_0213

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarber kompot