âś•
Salat med tomater og tørrede kikærter

Sund chokolade cheesecake

Chokolade cheesecakeChokolade cheesecake

 

Sund chokolade cheesecake

Denne opskrift er med inspiration fra den inspirerende blog Madlaboratoriet. Jeg var sammen med min søster og synes at vi skulle forkæles med lidt sødt efter aftensmaden. Derfor ville jeg afrøve en lidt sundere version af cheesecake. Jeg er helt vild med kager, og vil altid foretrække en kage frem for slik eller chips. Jeg har en svaghed for kager, hvilket gør at jeg altid siger ja tak, hvis jeg tilbydes kage 🙂 Min søster er helt vild med cheesecake og derfor skulle det selvfølgelig være sådan en, der skulle serveres.

?Oste cremen? er lavet på skyr og ricotta. Ricotta er en fedtfattig italiensk ost og giver en dejlig men utrolig mild ?oste? smag i cheesecaken. For dem som ikke har prøvet cheesecake eller frygter ?oste-smagen? i en cheesecake skulle prøve denne cheesecake. Afhængig af mængden af kakao kan man afgøre hvor meget henholdsvis “oste-smagen” eller chokolade smagen skal være fremtrædende. Personligt er jeg ikke vild med den rene/klassiske cheesecake, jeg foretrækker at den også smager af noget andet fx bær eller chokolade. Ricotta sammen med skyr skaber stadig en lækker cremet kage.

Frem for den klassiske cheesecake bund lavet på digestiv kiks (det er i hvert fald den jeg plejer at lave), har jeg valgt at lave den på gryn, kokosmel og mandler. Jeg har krydret bunden med kanel og kardemomme for at give den lidt smag.

Sund chokolade cheesecake:

Bund:

 • 0,5 dl mandler
 • 1,5 dl havregryn (jeg brugte grovvalsede)
 • 1 dl kokosmel
 • 1 stor spsk kokosolie
 • 2 spsk mælk
 • 1 knivspids kanel
 • 1 knivspids kardemommme

Fyld:

 • 150 g ricotta
 • 350 g skyr
 • 3 små æg
 • 25 g kakao (evt lidt mere, det kommer an på hvor meget du ønsker chokolade vs. ?oste? smagen skal være den fremtrædende)
 • ½ tsk vaniljepulver
 • Sødemiddel af hvad der svarer til 120 g sukker

Fremgangsmåde:

 1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft
 2. Blend alle ingredienserne sammen til bunden. Hvis du synes bunden er for tør så tilsæt mere mælk
 3. ?Tryk? dejen ud i en lille rund springform (ca 20 cm) beklædt med bagepapir
 4. Bag bunden i 10 min og lad bunden køle af
 5. Skru derefter ovnen ned til 180 grader
 6. Pisk æg, ricotta og skyr grundigt og tilsæt derefter de resterende ingredienser. Smag til om du ønsker den sødere og om smagen af chokolade skal være stærkere
 7. Bag kagen i ovnen i 30-35 min til den virker fast. Den må gerne ?blævre? i midten
 8. Lad kagen køle af og stil den i køleskabet et par timer. Kagen bliver kun bedre af at stå i køleskabet natten over

2 kommentarer

 • Camilla

  I din chokolade cheesecake opskrift skriver du “pisk æg grundigt” men der stĂĄr ikke noget om æg i ingredienslisten? StĂĄr og skal lave den nu, men kan ikke rigtig komme videre :-/

  Siden  ·  Svar pĂĄ kommentar
  • Linekohsel

   Hej Camilla
   Åh gud! Det beklager jeg virkelig, jeg har opdateret det nu. Der skal 3 små æg i. Tusind tak fordi du kommenterede og fortalte det. God bagning 🙂

   Siden  ·  Svar pĂĄ kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med tomater og tørrede kikærter