Kyllingelasagne med spidskåls-plader

Grove gulerodsboller

Grove gulerodsbollerGrove gulerodsboller

Inspiration til denne opskrift er fundet hos bloggeren Julie Bruun. Mine forældre har et sommerhus, som ligger tæt på Aarhus hvor jeg bor. Derfor er min familie og jeg ofte i sommerhus, da der ikke er særlig langt derned. Jeg vågnede en morgen nede i vores sommerhus, og fik sådan en lyst til at bage! Det sker virkelig tit at jeg får lyst til at bage og dette var en af de mange gange. Bagning er så hyggeligt, og hvem ELSKER ikke når duften af nybagt brød fylder hele hytten! Jeg besluttede mig for at bage boller, så vi kunne få noget lækkert til eftermiddagskaffen. Specielt nu når vejret begynder at blive mere gråt og dagene bliver kortere, får jeg virkelig en træng til rigtig og HYGGE, så man ikke bliver helt deprimeret over vejret udenfor. Og hvem elsker ikke at sidde indenfor med lune boller og varm kakao, mens det blæser eller regner udenfor?

Disse boller er fyldt med grovmel, kerner og gulerødder, og derfor et sundt alternativ til en almindelig bolle. Bollerne er rullet i nødder og kerner, der gør dem lækre sprøde udenpå. De resterende boller vi ikke fik spist i sommerhuset, røj direkte hjem i min fryser og klar til madpakken. De er nemlig perfekte som sandwich boller til madpakken og fordi der netop er noget ?gods? i dem giver de også en bedre mæthedsfornemmelse.

Dejen skal være lidt klistre og våd når du stiller den til hævning, de knækkede rugkerne suger nemlig en del af væden til sig, men de dejen hæver. Jeg har brugt de meltyper jeg lige havde ?på lager?, men groft rugmel og groft hvedemel kan sagtens erstattes af andre grove meltyper. Bare husk at dejen skal være våd, det er ikke en almindelig bolledej, dette gør nemlig at bollerne ikke bliver tørre når de er færdige.

Grove gulerodsboller:

 • 4 dl koldt vand
 • 25 g gær
 • 225 g revet gulerod
 • 1 spsk salt
 • 1 spsk honning
 • 1 dl blandede kerner af hvad du lige har i køkkenskabet (jeg brugte solsikkekerner, sesamfrø og græskarkerner)
 • 1,5 dl knækkede rugkerner
 • 2 dl rugmel
 • 2 dl groft hvedemel
 • 1 dl hvedemel
 • Blandede kerner og hakkede nødder til pynt

Fremgangsmåde:

 1. Rør gæren ud i det kolde vand
 2. Tilsæt de revne gulerødder, salt, honning samt kerner og rør godt rundt
 3. Tilsæt melen og rør dejen godt sammen
 4. Stil dejen til hævning på køkkenbordet i 4 timer (2-3 timer kan også gøre det)
 5. Form bollerne med to skeer (da dejen er lidt våd)
 6. Rul bollerne i blandingen af kerner og hakkede nødder
 7. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 20-30 min

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingelasagne med spidskåls-plader