Fantastisk low carb burger

Sukkerfri og fedtfattig æblekage

Sukkerfri og fedtfattig æblekage Sukkerfri og fedtfattig æblekage

Efteråret begynder så småt at nærme sig, hvilket betyder at de danske æbler falder af træerne! Jeg er så heldig, at mine forældre efter flere års vækst har et æbletræ der kan avle rigeligt med æbler ? således at jeg kan få en spand eller to med hjem! Jeg elsker danske æbler, fordi de er fyldt med smag. Smagen er til stor forskel fra de importerede æbler, som ofte ikke rigtig smager af noget. Jeg fik en stor spand med æbler med hjem sidste gang jeg var på besøg hos mine forældre – desværre er spanden snart tom. Jeg har nemlig spist æblerne til alt: som snack, i en kompot, i salat og på min skyr eller bananpandekager. Jeg havde heldigvis nogle stykker til overs til en lækker svampet æblekage med masser af kanel. Inspiration til kagen er hentet hos Slankedoktor.dk. Selvom kagen er fedtfattig og sukkerfri er den stadig dejlig svampet, hvilket skyldes mængden af æbler i dejen. Mængden af æbler kan godt virke lidt stor når du laver dejen, men der smager rigtig dejligt når kagen er bagt. Igen må du ikke blive forskrækket over at jeg har brugt fuldkornsmel ? det smager ikke sundt!

Jeg spiste kagen med en portion skyr med vanilje pulver til, hvilket smagte rigtig dejligt og er efter min mening et fantastisk alternativ til den klassiske flødeskum eller creme fraise.

Sukkerfri samt fedtfattig æblekage:

 • 1 dl mælk
 • 2 tsk bagepulver
 • 100 g spelt fuldkornsmel (kan erstattes med andet fuldkornsmel eller en glutenfri mel som fuldkornsrismel)
 • 50 g fint speltmel (kan erstattes med almindelig hvedemel, blendede havregryn eller blendede glutenfri havregryn)
 • 2 spsk HUSK
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 4 æg
 • 550 g æbler i både
 • 2 tsk + 1 spsk kanel
 • 1 spsk flydende sødemiddel – det der svarer til 8 spsk sukker

Fremgangsmåde:

 1. Pisk æggene til de er luftige (samt sukker hvis du bruger almindeligt sukker)
 2. Rør mel, bagepulver, HUSK, vaniljepulver og kanel sammen i en skål
 3. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og mælk til æggene
 4. Tilsæt sødemiddel (med mindre du har tilsat sukker)
 5. Skær æblerne i både. Man kan sagtens skrælle æblerne, men jeg undlod det da det er her alt det sunde sidder og derudover pynter den farvede skræl også
 6. Hæld dejen i en springform eller en lille bradepande beklædt med bagepapir
 7. Bag kagen ved 200 grader varmluft i ca 30 min

IMG_0755

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fantastisk low carb burger