Sukkerfrie pebernødder af fuldkornsmel

Rug-pandekager med røget laks, hvidløgsdressing og hytteost

Rugpandekager med røget laks og hytteost Rugpandekager med røget laks og hytteost

Nu er den søde juletid snart ved at være ovre, og nøj hvor har min været fyldt med dejlige stunder, masser af hygge, søde sager og ikke mindst lækker julemad! Selvom jeg er utrolig stor fan af alt julemaden, kommer man også til et punkt hvor man trænger til noget mere let mad. Derfor lavede jeg denne lette men lækre ret, som er perfekt at servere til aftensmad i tiden efter jul, hvor man trænger til noget mere sundt og grønt. Opskriften på pandekagerne har jeg fra den dygtige blogger Julia Karla. Pandekagerne smager dejligt med rugmel, da groft mel også giver mere smag sammenlignet med hvidt mel. Pandekagerne er det mest “krævende” at lave i denne ret, ellers er det bare at fylde det i dem, som du lyster.

Rugmelspandekager (10 stk):

  • 5 dl mælk
  • 4 æg
  • 1 knivspids salt
  • ca. 160 g rugmel
  • Smør eller olie til stegning

Hvidløgsdressing:

  • 2 dl skyr
  • 1 fed hvidløg
  • Salt, peber
  • Evt. lidt sukker eller honning

Fyld:

  • Røget laks
  • Frisk spinat
  • Revet gulerod
  • Evt. en god grøn pesto
  • Hytteost

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg, mel og salt sammen indtil konsistensen er jævn
  2. Tilsæt mælken og rør dejen godt sammen
  3. Lad dejen hvile i ca. 30 min
  4. Varm en pande op og tilsæt olie eller smør, derefter hæld en portion dej op. Det er vigtigt at dejen dækker panden således, at pandekager ikke er for tynd, fordi så er pandekagen ret svært at vende. Et tip: Man må ikke kunne se den sorte pande igennem dejen.
  5. Vend forsigtigt pandekagen (min den første gik I stykker som altid, så tvivl ikke)
  6. Hæld olie eller smør på panden for hver pandekage, så sikrer du at pandekagerne ikke går i stykker
  7. Læg sølvpapir over de færdige pandekager eller stil dem i ovnen ved lav varme
  8. Gør fyldet klar. Riv gulerod og anret det hele på et fad
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfrie pebernødder af fuldkornsmel