Sund banankage med dadelkaramel

Sund (grøn) hotdog

Sund hotdogSund hotdogSund hotdogSund hotdogSund hotdogSund hotdog

Sommeren er ved at være over os, meeeen vejret har dog ikke været helt optimalt her de sidste par dage. Jeg krydser fingre for at vi har en masse dejlige solrige dage og aftener foran os. Det bedste ved sommeren er efter min mening, det at grille. Jeg synes det at grille er så hyggeligt! I min familie samles vi allesammen på en anden måde over maden, vi sidder altid og hygger, mens maden grilles færdig. Når vi griller, hygger vi bare om maden på en anden måde. Grunden til jeg elsker grill kan selvfølgelig også skyldes årstiden man griller, netop sommeren, hvor vejret bare gør en glad. Jeg elsker at grille og specielt at grille pølser! Derfor har jeg afprøvet en sund udgave af den klassiske hotdog. De fleste vil nok blive skræmt over brødets grønne farve, og tænke, at det umuligt kan smage lækkert. Meeen jeg vil lige stoppe dig inden du dropper opskriften, disse grønsagsbrød er super lækre, og de har en konsistens ala brød. Derfor MÅ du prøve dem først. Jeg serverede dem for min søster, og hun har allerede efterspurgt en hotdog aften igen ;-). Brødene er inspireret fra denne opskrift af bloggen A Tasty Love Story.

Sund (grøn) hotdog (9 brød):

 • 400-500 g blandet grønt (brug hvad du har, jeg brugte spinat, broccoli, gulerod og lidt ærter)
 • 2 æg
 • 2 spsk Fiberhusk (eller dobbelt af den normale husk)
 • 2 spsk kokosfibermel (eller brug blendede mandler)
 • 1 dl kerner og nødder (brug hvad du har, jeg brugte solsikkekerner, mandler og hørfrø)
 • 50 g hytteost 1,5 %
 • 3 tsk salt
 • 1 spsk rosmarin (eller et andet krydderi f.eks. oregano)
 • evt. 1 hvidløg (giver en dejlig krydret smag til brødene)
 • Små kyllingepølser
 • Lyn-syltede rødløg, find opskriften her
 • Fint snittede agurk
 • Sukkerfri kethup fra Heinz
 • Snittede soltørrede tomater (dem i olie på glas)
 • Gulerodsstave med dip, prøv f.eks. denne ærte-hummus eller denne ærtepesto

Fremgangsmåde:

 • Lav de syltede rødløg og stil dem til side
 • Start med at blende nødder og kerner. Sæt det til side
 • Blend grønsager, æg og hytteost til en jævn konsistens. Tilsæt de resterende ingredienser og blend godt
 • Lad dejen hvile 10-15 min
 • Fugt dine hænder (jo mere vand, jo nemmere er det) og form 9 fladbrød
 • Bag brødene ved 175 grader varmluft i 20-30 min
 • Lav gulerodsstave og dip mens brødene bager

2 kommentarer

 • Charlotte

  Hejsa… Lækre opskrifter du har

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linekohsel

   Hej Charlotte 🙂
   Mange tak, det er dejligt at høre!
   Ja det kan de ihvertfald! Jeg har stortset altid en portion i fryseren, så de nemt kan tages op til madpakken eller en nem aftensmad 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund banankage med dadelkaramel