Jordbærtærte uden sukker og mel

Sød kartoffel pizza

sød kartoffel pizzasød kartoffel pizzasød kartoffel pizzasød kartoffel pizza sød kartoffel pizza

Jeg elsker at ekperimentere med sunde versioner af comfort food. Comfort food er mad, som gør os glade og som har en speciel sentimental værdi for os. Comfort food er for mig mad, som jeg virkelig elsker og holder af f.eks. frisk pasta, en sprød italiensk pizza eller risotto med skaldyr. Sjovt nok er alle italienske retter, fordi jeg absolut elsker italiensk mad.
Derfor synes jeg også det er sjovt at eksperimentere med sunde versioner af netop disse retter. Prøv nogle af mine andre comfort food retter: min blomkålspizza eller broccolipizza, min sunde risotto eller denne low carb burger.
Jeg er helt vild med denne pizza og pizzabundens smag af søde kartofler. Du kan være kreativ med dit valg af fyld: Jeg lavede en med pesto, hytteost og laks og en med spicy pølse. Inspiration til denne pizza har jeg fra bloggen Twin Food.

Sød kartoffel pizza:

 • ca. 500 g sød kartoffel, passer ca. med en pakke
 • 1,5 dl mandelmel (alt mel kan erstattes med almindeligt mel eller groft mel)
 • 1 dl havregryn (brug evt. glutenfrie hvis du ønsker en glutenfri pizza)
 • 3 æg
 • 1 1/2 tsk salt
 • peber

Fyld:

 • Grøn pesto
 • Et par skiver røget laks
 • Hytteost
 • Tomatpure (jeg sødede den lidt ved at tilsætte lidt kethup. Saucen må ikke være for flydende, da bunden i sig selv er svampet)
 • En god pølse f.eks. chorizo
 • Revet ost
 • Oregano

Fremgangsmåde:

 1. Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker
 2. Kog dem i 20 min og hæld vandet fra
 3. Brug en stavblender til at blende kartoflerne. Tilsæt derefter de resterende ingredienser til dejen og blend videre
 4. Smør dejen ud på en bageplade (jeg fik to mellemstore pizzaer)
 5. Bag pizzabunden i 20 min ved 200 grader varmluft
 6. Pynt pizzaen med dit fyld og bag pizzaen yderligere 10 min

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbærtærte uden sukker og mel