Vind to billetter til Food Festival!!

Vaffel burger med quinoa bøffer

vaffelburger med quinoa bøffervaffelburger med quinoa bøffervaffelburger med quinoa bøffervaffelburger med quinoa bøffervaffelburger med quinoa bøffer

Først vil jeg lige minde dig om den KONKURRENCE om 2 billetter til Food Festival, som er igang på bloggen. Smid en kommentar på dette indlæg om hvorfor og hvem du vil tage med som ledsager på Food Festival.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er helt vild med burger. Jeg har allerede smidt en del opskrifter på bloggen (der er link hertil i slutningen af teksten). Denne burger er en lidt anderledes burger, da bollen er lavet på et vaffeljern, og bøffen er kødfri. VENT NU må du ikke blive skræmt. Ved at lave bollen på et vaffeljern slipper du for alt besværet ved at lave en hjemmelavet bolle! Burgeren er måske uden kød, men den er i stedet fyldt med smag og stadig proteinrig. Den er nemlig lavet på grønsager og masser af krydderier, som tilføjer en masse smag. Derudover indeholder den æg, hytteost og quinoa (kender du ikke til superfrøet quinoa? Så læs mit indlæg her), som tilføjer en masse protein til bøffen. Grønsager til bøffen kan du variere i forhold til hvad du lige har i køleskabet. Her kan man nemt bruge grøntsager, der er ved at være lidt kedelige samt frosne grøntsager. Derudover har jeg lavet en lækker dressing med hvidløg og frisk basilikum – NAMENAM 🙂
Er du også helt vild med burger? Prøv en af minde andre opskrifter på sundere burgere, f.eks. denne klassiske burger med en lavkalorier bolle og søde kartoffel-fritter, min low-carb burger eller en klassisk let sommer-burger med kyllingebøf.

Inspiration: Bogen Low Carb af The Food Club
Vaffel-burger med quinoa bøffer (4 personer):

  • 2 æg
  • 1 1/2 dl mælk
  • 100 g mandelmel (100 g blendede mandler, alternativt kan du bruge blendede havregryn evt. glutenfrie, de er best blendet, da de suger mere væde)
  • 40 g hørfrø
  • 1 tsk bagepulver

Bøffer:

  • 1/2 dl quinoa (kan købes i større supermarkeder og helsekostbutikker eller direkte her)
  • 200 g grøntsager (jeg brugte en blanding af broccoli, frossen optøet spinat og 1/2 løg)
  • 1 dl frosne optøede ærter
  • 2 æg
  • 50 g hytteost
  • 2 spsk mandelmel (blendede havregryn kan også bruges)
  • 2 spsk kokosfibermel (kan erstattes med blendede mandler eller havregryn, vær dog opmærksom på at dejen vil være lidt mere flydende, så tilføj evt. ekstra mere mandler eller havregryn)
  • 1 lille spsk Fiberhusk eller 1 stor spsk almindelig husk/ loppefrøskaller, som kan købes i supermarkeder eller her (kan undlades, gør blot dejen mere fast og nemmere at håndtere)
  • 1 hvidløg
  • 1 lille håndfuld friske krydderurter, jeg brugte rosmarin (du kan også bruge tørrede krydderurter, men brug en god spand da det giver bøfferne en masse smag)
  • 1 tsk salt
  • peber

Hvidløgs dressing med basilikum:

  • 2 dl skyr
  • 1 fed hvidløg
  • en håndfuld frisk basilikum
  • Smag til med salt og peber

Tilbehør:

  • Frisk skyllet spinat
  • Lyn-syltede rødløg, find opskriften her

Fremgangsmåde:

  1. Start med bøfferne. Skyld quinoa og kog det efter anvisning på pakken
  2. Blend grønsager, ærter, æg og hytteost. Tilsæt de resterende undtagen quinoa ingredienser og blend godt. Rør dejen sammen med quinoa
  3. Form dem til små bøffer og steg dem til de er faste og gyldne, ca. 5-7 min på hver side. Hvis du synes din dej ikke er fast nok til at stege bøfferne, kan du i stedet bage bøfferne. Form bøfferne og pels dem med olie, bag dem i ca. 15 min ved 200 grader varmluft. Bøfferne skal være fast ellers giv dem længere tid i ovnen
  4. Bland ingredienserne sammen til vaffeldejen. Pensl dit jern med olie og klat 3-4 spsk dej ud på vaffeljernet
  5. Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber
  6. Server din burger! Velbekomme!
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind to billetter til Food Festival!!