Madpakkeideer til studiestart

Lørdags lækkerier: Krydderkage med kokosskum og friske bær


Sund krydderkage med skyr-kokoscreme og friske bærSund krydderkage med skyr-kokoscreme og friske bærSund krydderkage med skyr-kokoscreme og friske bær
Sund krydderkage med skyr-kokoscreme og friske bær
Sund krydderkage med skyr-kokoscreme og friske bærSund krydderkage med skyr-kokoscreme og friske bær
Jeg kan faktisk huske første gang, jeg bagte en krydderkage. Det var i folkeskolen i hjemkundskab – mit ynglingsfag – sjovt nok 😉 Jeg var helt vild med hjemkundskab, jeg elskede at få et afbræk fra bøgerne, og derudover er jeg jo bare en madglad person. Det var en virkelig god krydderkage! Jeg kan også huske at vores lærer sagde, at hvis man skulle opgradere kagen en smule, skulle man putte lys pålægschokolade på lige som man tog den ud af ovnen. NØØØJ – alt med chokolade har virkelig også en speciel plads i mit hjerte, hvis du ikke har bemærket det med alle de chokolade opskrifter, som jeg smider på bloggen: Sund chokolade brownie, svampet chokoladekage med banan-peanut topping, chokolade vafler med chokoladesauce, sund chokolade-cheesecake, chokolade granola, orange-chokoladekage og jeg kunne blive ved.
Nå men tilbage til krydderkagen. Denne version er en sundere version, den er sukkerfri, og desuden har jeg brugt mandler og havregryn i stedet for almindeligt mel. Jeg har desuden tilsat sqaush, og nu må du ikke blive forskrækket! Jeg elsker at anvende grønsager i kager, ligesom denne intense chokoladekage med rødbede, fordi grøntsager er SÅ GODT for vores kroppe, da det indeholder en masse vitaminer og mineraler. Desuden, og måske vigtigst i forhold til bagning, tilføjer det en masse fugt til kagen og gør den svampet – hvilket jeg elsker!

Inspiration: Julie Bruun og denne bruger på facebook

Krydderkage med kokosskum og friske bær:

 • 4 æg
 • 100 g vanilje skyr
 • Sødemiddel svarende til 200 g sukker (f.eks. 200 g sukrin gold, en sukkererstatning som minder om brun sukker i smagen, du kan købe det i matas og helsekosten eller direkte her.  Suvida er en andet produkt, som jeg også bruger ofte, du kan købe det i Føtex og Bilka eller direkte her)
 • 2 spsk koldpresset rapsolie
 • 75 g blendede havregryn
 • 75 g blendede hasselnødder (andre nødder kan også anvendes)
 • 20 g proteinpulver (kan undlades)
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 spsk fiberhusk eller 3 spsk af almindelige loppefrøskaller/husk (husk er rene fibre, hvilket er utrolig godt for vores fordøjelse, og så binder det væsker, hvorfor man også anvender det i bagning. Du kan læse mere om hvad det er i her. Det kan sagtens undlades, men du kan købe det i de fleste større supermarkeder, helsekost, Matas – ja virkelig mange steder i dag)
 • 1/2 tsk salt
 • 2 tsk brunkagekrydderi ( eller 1 tsk kanel, 1/2 ingefær, 1/2 kardemomme eller bare mere kanel)
 • 2 tsk kanel
 • 1 håndfuld hakkede valnødder
 • 250 g revet squash

Kokosskum:

 • 1/2-1 dl kokosfedt (= den tykke og faste del i toppen af kokosmælkdåsen, NÅR den har stået i køleskabet i minimum 2 timer)
 • 2 dl vanilje skyr
 • Friske bær

Fremgangsmåde:

 1. Start med at piske æggene sammen med skyr og sødemiddel til du får en luftig masse
 2. Blend havregryn og nødder
 3. Rør forsigtigt de resterende ingredienser i dejen undtagen squash og valnødder
 4. Når dejen har en jævn konsistens så vend squash og nødder i dejen
 5. Hæld kagen i en lille rund form beklædt med bagepapir
 6. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca 30-40 min
 7. Lav dit creme imens. Rør skyr og kokosfedt sammen og stil det på køl
 8. Hæld cremen på den afkølede kage og pynt med friske bær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madpakkeideer til studiestart