Lørdags lækkerier: Sund chokolademousse og lidt om chiafrø

Lørdags lækkerier: Græskarmuffins med chokoladesauce

sunde græskarmuffins med chokoladesauce
sunde græskarmuffins med chokoladesauce
sunde græskarmuffins med chokoladesaucesunde græskarmuffins med chokoladesauce

Ja nu har jeg jo allerede samlet et indlæg med alle mine græskar opskrifter her, MEN jeg synes lige i trængte til en ekstra opskrift med græskar 🙂 Jeg havde et halvt græskar liggende i mit køleskab (jeg har faktisk altid græskar liggende i mit køleskab, fordi jeg ÆLSKER græskar!), og det skulle jeg jo havde brugt! Det ende i disse lækre græskar muffins med rå chokoladesauce. Disse muffins ere fyldt med smag og fri for sukker, fedt og hvidt mel.   Hovedingredienser er selvfølgelig græskar, hvilket gør disse græskar dejlig svampede.

Inspiration: Stinna og Køkkenet på Kvisten

Græskarmuffins med chokoladesauce (8 store muffins):

 • 1/2 hokkaido græskar
 • 2 æg
 • 0,5 dl mælk
 • 1 dl æblemos (lav den selv eller køb den i et supermarked vær dig opmærksom på at de kan indeholde sukker)
 • 4 dl blendede havregryn
 • Sødemiddel svarende til 80 g sukker (jeg brugte denne flydende sødemiddel fra ISIS, som du kan købe i supermarkeder eller gennem linket. Du kan også bruge andre sødemidler f.eks. Sukrin gold. Smagen minder om brun farin, hvilket passer godt til muffins’nes krydrede smag. Det kan købes i matas, helsekostbutikker eller her)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk salt
 • 2 tsk kanel
 • 1/2 tsk ingefær
 • 1/2 tsk kardemomme
 • 1 knivspids muskatnød

Chokoladesauce:

 • Kakaopulver
 • Flydende sødemiddel eller Sukrin melis, som er en erstaning for flormelis. Nogle synes at Sukrin melis har et lidt syrlig smag, hvorfor jeg oftest bruger flydende sødemiddel (Sukrin melis kan købes i matas, helsekostbutikker eller direkte her)
 • Vand

Fremgangsmåde:

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær dit græskar i to halve og fjern kernerne. Put det halve græskar på en bageplade med bagepapir og bag det til det er mørt. Det tager mellem 30-45 min
 • Når græskaret er mørt så tag det ud af ovnen og blend det med f.eks. en stavblender. Lad mosen køle lidt af
 • Pisk alle ingredienserne sammen
 • Put det i muffinsforme
 • Bag fine muffins i 20-30 min. Bagetiden afhænger af hvor store dine muffins er. Jeg lavede 8 store og gav dem 27 min ca.
 • Lav dine chokoladesauce ligesom du laver glasur bland kakaopulver, vand og sødemiddel til du synes at smagen og konsistensen er god
 • Top dine afkølede muffins med chokoladesaucen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: Sund chokolademousse og lidt om chiafrø