Brombærmarmelade med chiafrø og citron

Sunde brændte mandler og kokosflager med kanel og kardemomme og lidt om kokossukker

Sunde brændte mandler og kokosflager Sunde brændte mandler og kokosflager Sunde brændte mandler og kokosflager Sunde brændte mandler og kokosflager Sunde brændte mandler og kokosflager Sunde brændte mandler og kokosflager

Kender du det, når du sidder om aftenen og mangler lidt lækkert til din kop te? Fordi det er sku da kedeligt bare at drikke din te uden noget! Det synes jeg ihvertfald 😉 Jeg elsker at eksperimentere med sunde snacks, som kan nydes til min te om aftenen. Har du prøvet mine choko-lakrids mandler og rosiner? De er virkelig gode – specielt fordi lakridsrodspulveret gør mandlerne mere søde i smagen.
Denne gang har jeg virkelig overgået mig selv på snack fronten! Jeg er helt vild med denne blanding! Min familie kan desuden bekræfte det, eftersom de spiste min første portion på få dage :O. Derfor måtte jeg i køkkenet igen! De smager lidt som brændte mandler – og hvem elsker ikke brændte mandler? Den hemmelige ingrediens er kokossukker. Kokossukker har faktisk lige så mange kalorier som i alt muligt andet sukker, hvorfor jeg heller ikke har tilsat store mangler af det i blandingen. Men fordelen ved kokossukker er at den, lidt ligesom honning, har et glykæmisk indeks, der er noget lavere end almindeligt sukkers. Det betyder, at dit blodsukker ikke flyver op, når du spiser kokossukker, som hvis du havde spist almindeligt sukker. Desuden indeholder kokossukker lidt mineraler som kalium, magnesium og jern, hvilket gør, at det ikke udelukkende er tomme kalorier.

Fremgangsmåde:

  • 4 spsk kokossukker (alternativt kan sukrin gold bruges, det kan købes i helsekostbutikker, Føtex, Bilka eller online her. Alternativt kan du bruge honning)
  • 1 stor spsk kokosolie
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld kokosflager fra Urtekram (kan købes i de fleste større supermarkeder eller online her)
  • 1 spsk kardemomme
  • 1 spsk kanel

Fremgangsmåde:

  • Rist mandlerne 1-2 min ved middelvarme
  • Tilsæt kokossukker, kokosolie og kokoschips og lad det smelte. Tilsæt dine krydderier og rør godt rundt. Sukkeret vil efter lidt tid begynde at karamellisere, bliv ved med at rører rundt i mandlerne. Når det karamelliserede sukker klistrer til mandlerne, kan du slukke for panden
  • Hæld blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Prøv at skille det lidt ad, hvis det er klistret lidt sammen
  • Bag blandingen ved 150 grader varmluft i ca. 15 min

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brombærmarmelade med chiafrø og citron