Husk at sætte pris på de små stunder og glæder

Hjemmelavet blandet rød saft (sukkerfri)

Hjemmelavet blandet rød saft sukkerfriHjemmelavet blandet rød saft sukkerfri Hjemmelavet blandet rød saft sukkerfri

Vi kender alle den klassiske og fantaske røde saft af blandede bær ikke? Jeg elsker den, og den smager især fantastisk på en lun sommerdag til en eftermiddagskage. Disse dage tilbringer jeg i vores sommerhus, som ligger ved Saksild. Det er virkelig et dejligt sommerhus, det er så hyggeligt og smukt indrettet og bidrager med en rigtig sommerhus stemning. Derfor kan jeg ikke andet end at komme i feriestemning, når jeg besøger det. I kan også følge min sommerhus-ferie på min instagram profil. Vores sommerhus har en fantastisk køkkenhave, som er fyldt med krydderurter, frugter og bær. Forleden høstede jeg haven for dejlige modne sommerbær, og jeg besluttede mig for at lave en dejlig sommersaft. Denne saft er lavet på en masse blandede bær: stikkelsbær, solbær, hindbær og blåbær. Jeg valgte at lave saften sukkerfri, da jeg primært kører en sukkerfri profil her på bloggen, men det blev den bestemt ikke ringere af 😉 Saften blev virkelig god, og den smager bare langt bedre end de syntetiske safte, som du kan købe i supermarkedet.

Sukkerfri blandet rød saft (ca. 1 liter koncentreret saft):

 • 800 g blandede bær (her er det kun fantasien der sætter grænser. Du kan også bruge frosne bær)
 • 6 dl vand
 • Flydende sødemiddel svarende til 800 g sukker

Fremgangsmåde:

 1. Skyl dine friske bær og tilsæt dem i en gryde sammen med vand og sødemiddel
 2. Lad blandingen koge og og skrue ned på varmen, så det småkoger. Lad det småkoge i 20 min
 3. Tag gryden af varmen og si saften igennem et viskestykke. Dette kan godt tage lidt tid, derfor lagde jeg visestykket over en si, som står på en skål, og så lod jeg saften stå og si i små 10 min. Herefter pressede jeg selv det sidste saft ud gennem viskestykket med håndkraft.
 4. Skyl en flaske med kogende vand og hæld saften heri. Stil saften på køl.

2 kommentarer

 • Lone Gasberg

  Må jeg spørge hvilken sødemiddel du har valgt?
  Jeg vil forsøge at undgå sukker når jeg skal lave saft af Aronia bær (Surbær) men er nervøs for at ødelægge hele produktionen ved at vælge et forkert mærke sødemiddel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thefoodlover

   Hej Lone
   Jeg beklager meget den lange svartid, det ikke optimalt, men jeg har haft en lille pause fra bloggen..
   Jeg brugte faktisk flydende sødemiddel fra EASIS, men ellers bruger jeg også ofte sukrin – den almindelige (kan købes i føtex og helsekostbutikker) 🙂
   Mvh Line

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Husk at sætte pris på de små stunder og glæder