Er du klar på lidt weekend shopping? Få 20% på Boozt.com

Lørdags lækkerier: Sund brownie med sund chokoladeganache topping

Sund brownie med sund chokoladeganache toppingSund brownie med sund chokoladeganache toppingSund brownie med sund chokoladeganache toppingSund brownie med sund chokoladeganache toppingSund brownie med sund chokoladeganache toppingSund brownie med sund chokoladeganache toppingSund brownie med sund chokoladeganache topping

Brownie er amazeballs! No more words needed. Jeg har før snakket om min kærlighed til brownien, nemlig i dette indlæg og desuden angivet min top tre over mine favorit kager (sjovt nok er alle tre chokolade kager, fordi jeg ÆÆÆLSKER chokolade). I samme indlæg finder du opskriften på min mælkechokolade brownie med saltmandler og daim! AV den er god!

Denne her brownie er en af de sunde af slagsen, fordi den indeholder en masse gode sunde ingredienser. Jeg har før bagt en sund brownie, som jeg ved at I er VILDE med, fordi det er den mest besøgte opskrift på bloggen!

Denne brownie indeholder en sund ingrediens: sød kartoffel. Jeg lavede kagen til et familie arrangement med min mors familie. Når jeg bager sunde kager til min familie, så er det ikke sådan, jeg reklamerer med det, fordi nogle måske kan være lidt skeptiske 😉 Men hold nu op, den blev i hvert fald godkendt – min bedstefar spiste faktisk to stykker! Jeg havde nær tabt kæben, fordi min bedstefar spiser ikke noget, der bare er det mindste i stil med moderne mad. Han er nemlig sovs-kartofler-kød-typen 😉 Så en smule stolt har man vel lov at være 😀

Sund brownie med sund chokoladeganache topping:

 • 175 g æggehvide
 • 300 g sød kartoffel
 • 75 g blended havregryn
 • 1 spsk kokosfibermel (eller 25 g blendede havregryn)
 • 50 g hakkede hasselnødder
 • 2 spsk kokosolie
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 nip salt
 • 5-10 g sødemiddel – flydende sødemiddel svarende til 150 g sukker
 • 3-4 spsk rå kakao

 

Topping:

 • 1 banan
 • 1 stor spsk peanutbutter
 • 2 spsk bagekakao
 • 1 tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde:

 1. Start med at tilberede din søde kartoffel. Stik en masse huller i dine kartoffel med en gaffel
 2. Put den i mikroovnen og bag den i 3-5 min. Hold øje med den og mærk eventuelt undervejs om den er bagt. Du kan også bage den i ovnen, det tager bare længere tid – måske 20-30 min ved 200 grader varmluft
 3. Blend dine hasselnødder til helt helt fint mel. Jeg blendede det til det næsten havde peanutbutter konsistens
 4. Pisk dine æggehvider stive
 5. Skrab din bagte kartoffel ud. Bland sød kartoffel med de resterende ingredienser undtagen æggehviderne
 6. Vend æggehviderne sammen med de resterende ingredienser til sidst
 7. Hæld dejen i en lille firkantet springform
 8. Bag kagen i 20-25 min ved 170 grader varmluft. Hold øje med kagen! Den er færdig så snart, at den er fast, når du trykker let på kagen
 9. Begynd på din topping. Blend alle ingredienserne sammen
 10. Smør topping på den afkølede kage

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er du klar på lidt weekend shopping? Få 20% på Boozt.com