Hokkaidosuppe med kalkunbacon og græskarkerner

Sponsoreret video – Hvad julen betyder for mig og en opskrift på verdens bedste havregrynskugler (ikke sunde)

//Sponsoreret video//

Jeg kan ligeså godt sige det ligeud: JEG ÆLSKER JULEN. Og det er alt ved den, som jeg elsker. Det er hyggen, musikken, pynten, maden, kagerne, traditionerne – you name it. Julen er i sandhed den hyggeligste tid på året. I min familie har vi et hav af hyggelige traditioner, som virkelig gør juletiden helt speciel. En af de faste traditioner er en jule-bage-dag i starten af december. Her går vi helt amok i jule-bagning og julemusikken brager derudad. Dog har vi med årene skruet ned for ambitionerne i forhold til hvor mange småkager, som vi skal bage, da det blev lidt surt at stå i ottende time og stadig ælte, rulle og bage 😀 I stedet udvælger vi kun de bedste småkager og bager! Og her har jeg to klare favoritter: vaniljekranse og havregrynskugler (og det er altså dem med RIGTIG smør og helst RIGELIGT af det). Vaniljekransene har jeg før delt på min blog, og du kan finde opskriften her. Opskriften på havregrynskugler er i bunden af indlægget. En anden tradition i min familie er den årlige juletræs fældning, og dette SKAL foregå med økse. Dog ender vi oftest med at overgå til sav, efter at alle i familien har haft deres tur med øksen.

Da jeg var barn, kan jeg tydeligt huske, hvordan gaverne (sjovt nok) var det helt store, men med tiden er det gået op for mig, at det faktisk er alt det andet, som gør, at jeg elsker julen: Det er hyggen, musikken, pynten, maden og ikke mindst traditionerne – alle de ting som jeg laver med dem jeg holder af. Det budskab synes jeg, at LIDL fanger ret godt i denne video, netop at julen er noget vi skaber sammen. Julen handler ikke om at bage 12 forskellige småkager eller at fælde det perfekte træ, nej det handler om hyggen ved at lave noget med de mennesker som vi holder af, fordi julen er noget som vi skaber sammen.

Opskrift på havregrynskugler:

 • 100 g blødt smør
 • 100 g sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 90 g havregryn
 • 2 spsk kakao
 • Til pynt: kokosmel

Fremgangsmåde:

 1. Bland alle ingredienserne sammen undtagen smør godt sammen. Tilsæt derefter smørret
 2. Ælt dejen rigtig godt sammen
 3. Tril små kugler af hele dejen
 4. Lav en dyb skål med kokosmel og vend kuglerne heri
 5. Stil kuglerne i køleskabet mindst en halv time. Derefter er de spiseklar (ellers kan du også bare slikke dine hænder rene, når du har trillet kuglerne – HOV det sagde jeg bare ikke 😉 )

de-laekreste-sunde-havregrynskugler1de-laekreste-sunde-havregrynskugler0-1

\\Indlægget er sponsoreret af LIDL\\

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hokkaidosuppe med kalkunbacon og græskarkerner