Bloggens mest populære opskrifter i 2016

Sunde grønne calzone med mozzarella

Sunde grønne calzone med mozzarella Sunde grønne calzone med mozzarella Sunde grønne calzone med mozzarella Sunde grønne calzone med mozzarella Sunde grønne calzone med mozzarella Sunde grønne calzone med mozzarella Sunde grønne calzone med mozzarella

Jeg er generelt typen, der altid har mine fryser fyldt, særligt når vi begynder på madpakke-sæsonen igen 😉 Når det bliver hverdag, og madpakken skal smøres og medbringes på arbejde eller i skole. Jeg sætter pris på en god madpakke, og jeg bliver aldrig typen, der blot tager ikke tør rugbrødsmad med med leverpostej. Der er intet galt med de to ting: rugbrød og leverpostej, men her ville jeg nok bage en lækker rugbrødsbolle, som disse nemme rugbrødsboller, som jeg altid har en pakke af i fryseren. En lækker eller god madpakke kan sagtens være nem og hurtig at tilberede – særligt hvis du har en masse lækre ting i din fryser, som du nemt kan side i ovnen og bruge i madpakken. Derfor kom jeg på disse lækre calzone, som er spækket med grøntsager og fyldt med lækkert mozzarella og tomatsauce. Du kunne også fylde din fryser op med disse lækre sunde pølsehorn.

Grønne sunde calzone med mozzarella og tomat:

Dej:

 • 400 g grøntsager (du kan bruge broccoli, alle former for kål, frossen spinat etc.)
 • 4 æggehvider
 • 2,5 dl havremel (du kan også bruge andre former for mel f.eks. fuldkornsrismel eller almindeligt groft mel)
 • 2 spsk Fiberhusk (kan undlades og erstattes med 2 spsk almindeligt mel men lad din dej hvile 10 min ekstra, fordi det tager længere tid for din dej at suge væden og blive fast)
 • ¾ dl chiafrø (kan erstattes med hørfrø)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk oregano

Fyld:

 • 1 stor dåse tomatpasta (den store af de små)
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk chili olie (kan undlades eller du kan bruge en anden krydderolie)
 • 1 fed hvidløg
 • 2 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • 4 spsk kethup
 • Mozzarella
 • Tip: Du kan også fylde dine calzone med noget ”tøm-køleskabet” fyld, bare vær opmærksom på at dine calzone måske skal laves lidt større, hvis fyldet er stort f.eks. pølser

Fremgangsmåde:

 1. Start med at blende alle sine grøntsager i en foodproccesoren eller blender. Hvis du har en stavblender, ville jeg anbefale at enten snitte grøntsagerne meget fint og så blende dem sammen med æg eller koge dem 10 min og derefter blende dem
 2. Herefter tilsætter du alle de våde ingredienser og blender det hele rigtig godt sammen
 3. Rør de tørre ingredienser sammen og tilsæt til blandingen sammen med krydderier og blend det hele godt sammen. Nu begynder dejen at sætte sig, derfor er det vigtigt at du sikre dig at det hele er rørt godt sammen
 4. Lad dejen hvile i 15 min
 5. Lav din tomatsauce ved at blende alle ingredienserne til fyldet undtagen mozzerella
 6. Nu skal du til at forme dine calzone, hvilket godt kan være lidt udfordrende. Gør en bageplade klar med bagepapir. Tag en klat dej og form en flad rund cirkel. Fortsæt til alt dejen er opbrugt. Smør cirklerne med tomatsauce men undlad at smøre helt ud til kanten. Fordel mozzarella på cirklerne. Tag forsigtet fat under cirklerne og fold dem sammen til en halvmåne. Brug en gaffel til at trykke den runde kant sammen.
 7. Bag dine calzone ved 200 grader varmluft i ca. 20 min. De skal være faste og må godt få lidt farve

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bloggens mest populære opskrifter i 2016