Lørdags lækkerier: En dadel forklædt som en snickers

Fiskefrikadeller med fritter og persillesovs – i en sund udgave

Sund Fiskefrikadeller med fritter og persillesovsSund Fiskefrikadeller med fritter og persillesovsSund Fiskefrikadeller med fritter og persillesovsSund Fiskefrikadeller med fritter og persillesovs

Okay, min ynglindsret – ligeså længe som jeg kan huske – er fiskefrikadeller med kartofler og persillesovs! Namenamenam siger jeg bare! Det bedste var når min bedstemor lavede rette, og hun lavede den selvfølgelig hver gang jeg var på besøg, fordi hun stegte dem i RIGELIGT med smør. Smør er sku da for lækkert, og ja jeg ville sku da spise tandsmør på alting, hvis jeg nu bare holdte mig slank af dette – desværre ikke. Tilbage til retten så har jeg lavet den i en lidt sundere udgave, men et slankere udgave af sovsen og så har jeg brugt selleri og gulerødder som tilbehør – og jeg må sku give mig selv, det fungerer altså, det blev et kongemåltid 😀

Fiskefrikadeller med fritter og persillesovs (2 personer):

 • En portion færdig fiskefrikadellefars (jep jeg tog sku den nemme løsning 😉 )
 • 1 knoldselleri
 • 2 gulerødder

Persillesovs:

 • 2 spsk smør
 • 2 spsk mel
 • 5 dl mnimælk
 • salt, peber
 • En håndfuld frisk hakket persille

Fremgangsmåde:

 • Rengør grøntsagerne og skær dem ud i stave. Hæld dem ud på en bageplade med bagepapir, drys med lidt olie og salt
 • Bag grøntsagerne i 20-30 min
 • Form fiskefrikadellerne og steg dem ved svag-mellem varme i minimum 20 min
 • Mens frikadellerne steger så begynd på din sovs
 • Smelt smøren og tilsæt derefter melet ved mellem varme. Pisk det sammen og tilsæt 2/3 af mælken. Pisk det rigtig godt sammen så der ikke er nogen klumper. Lad derefter sovsen koge op og tilsæt 2/3 af mælk. Lad det igen koge op og tilsæt den resterende mængde mælk
 • Tilsæt persille og smag til med salt og peber

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdags lækkerier: En dadel forklædt som en snickers