Brændende kærlighed i en sundere udgave

Den ultimative tøse-kage – OG virkelig nem at lave!

Chokoladekage med jordbærcremeChokoladekage med jordbærcremeChokoladekage med jordbærcremeChokoladekage med jordbærcremeChokoladekage med jordbærcremeChokoladekage med jordbærcreme

//Produkterne er sponsoreret af Odense Marcipan//

Jeg har altid drømt om sådan en gude-smuk tøse-kage, og da jeg så fik en den ultimative kage-sæt ind af døren fra Odense Marcipan, tænkte jeg at jeg skulle udleve drømmen! Jeg har før afprøvet at lave sådan nogle virkelige smukke kager, og jeg synes virkelig det er MEGA sjovt at lave! Jeg har før lavet en til min søster, hvor jeg fik printet en billede af hende på marcipan, som en del af kagen – seriøst fedt at man kan få printet et billede på marcipan 🙂
Men du tænker sikker, åh det er jo bare monster besværligt at lave sådan en ultimativ kage, ikke? Kagen skal bages, cremen skal laves og så alt det topping?! Men kan jeg så overraske dig, fordi det kan virkelig være nemt, du skal bare have de rigtige værktøjer 😉 Jeg fik et lækkert kagesæt fra Odense Marcipan, som virkelig gjorde det nemt at lave sådan en lækker kage med creme og hele molevitten! Så hvis du vil forkæle en med en lækker kage, så er det nu! Stay tuned…

Denne kage er en chokoladekage med jordbærcreme, og nøj det var virkelig bare en fantastisk kombination! Kanten på kagen består af marcipan. De flotte blade er lavet af lyserød fondant (sukker-masse), og hertil brugte jeg en silikoneform til at lave bladene og den lyserøde fondant kant på kagen – det er virkelig nemt at lave, men det kræver selvfølgelig, at du har formen. Du kan købe silikoneforme i de fleste hobbybutikker – blandt andet i denne.

Den ultimative tøse-kage:

 • Chokoladekage med chokoladestykker fra Odensemarcipan (du kan også bruge en anden chokoladekage blanding) + 2 æg, 1 dl vand og 1 1/4 dl neutral olie
 • Jordbærcreme fra Odense Marcipan + 4 1/2 dl sødmælk
 • Udrullet marcipan eller almindelig marcipan som du selv ruller ud (men den udrullede er klart den nemmeste løsning 😉 )
 • Topping: Lyserød fondant, guldstøv og sukker perler fra Odense Marcipan
 • Flormelis til at lave de lyserøde mønstre på kagen

Eventuelt udstyr:

 • Forme til at lave bladene og kanten til kagen. Du kan købe en her

Fremgangsmåde:

 1. Pisk ingredienserne sammen til kagen. Smør en rund form godt med olie og hæld dejen deri. Bag kagen som anvisningen siger
 2. Imens kagen bager så laver du bladene og kanten på kagen
 3. Brug fingrene til at fordele lidt flormelis i formene, så er mønstrene lidt nemmere at tage ud. Du tager fondanten og trykker det ned i silikone formen. Det gør ikke noget, at der er for meget lyserød masse, så det buler over formen, fordi det skærer man blot væk. Det masse der buler op af formen, her tager du en skarp kniv og skærer det væk.
 4. Når kagen er færdig, så lad den køle godt af. Min kage bulede lidt op i toppen i midte (hvilket de fleste kager nok gør), så jeg skar toppen af, så kagen havde en helt flad top. Derefter skar jeg kagen i to bunde.
 5. Pisk ingredienserne til cremen sammen med sødmælk i 5 min. Smør den ene bund med 1/3 af cremen og læg den anden bund ovenpå. Brug resten af cremen til at smøre på toppen og siderne af kagen. Et tip til at få en flot top er at tage en lang kniv og smøre toppen, mens du drejer den tallerken/fad, som kagen står på.
 6. Nu laver du siderne til kagen. Jeg brugte et rundt udrullet stykke marcipan. Her målte jeg kagens højde og skar lange stykker, som passede med den kagens højde. Jordbærcremen på siden skal holde fast i marcipanen.
 7. Hvis du laver de lyserøde kanter, så dup mønstrene med vand på bagsiden og læg dem på siden af kagen.
 8. Læg bladene lang kanten af kagen. Drys med lyserøde perler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brændende kærlighed i en sundere udgave