Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade

Min mors løg-bacon-champignon tærte

 løg-bacon-champignon tærte løg-bacon-champignon tærte løg-bacon-champignon tærte

Jeg kommer fra et hjem, hvor vi har fået god mad – god hjemmelavet mad. Det kan familien takke min mor for – dog er min far en ørn til at smøre gode madpakker (virkelig gode), og det er sandelig ikke en opgave uden betydning! Det er mad lavet fra bunden og med gode råvarer. Så det er altid hjemmebagt kage til fødselsdage, hjemmebagte boller, og til aftensmad er det tærte lavet fra bunden og en masse retter med kartofler – fordi min mor elsker kartofler. Det er som om, det ikke helt er smittet af på mig og min søster, altså vi kan begge godt lide kartofler, men vi er begge mere til PASTA. Tilbage til min mor, så er en af hendes mester-retter denne løg-bacon-champignon tærte, og nu har jeg lavet den et par gange, så jeg synes, at den fortjener en plads på bloggen.
Du kan lave min tærtebund eller brug en købe tærtebund – det gør jeg også, når det skal gå hurtigt :-).
Det ultimative lækre ved denne tærte, er at den ikke bliver så fast ligesom almindelige tærte, som laves med hele æg og æggehvider, som nogle gange bliver lidt for faste efter min mening. Denne tærte bliver, grundet brugen af æggeblommer og fløde mere cremet i konsistensen – UHLALA. Min mund synger, når jeg tager et bid af denne tærte.

Er du vild med tærte, så prøv:

Server tærten med en af disse salater:

Løg-bacon-champignon tærte:

 • 3 store rødløg eller 4-5 små
 • 1 lille pakke champignon
 • 1-2 pakker bacon i strimler (du kan bruge 1 eller 2 pakker, jeg bruger ift. hvad jeg lige har)
 • 3 æggeblommer
 • 2 dl fløde (brug piskefløde, madlavningsfløde eller en mere kalorielet fløde)
 • 1 tsk salt

Bund:

 • 2 dl grovmel (rugmel, grahamsmel eller hvad du lige har. Du kan også lave en glutenfri version med groft rismel eller groft majsmel)
 • 2 dl havregryn (brug almindelige eller glutenfrie)
 • 2 dl vand
 • 4 spsk olie
 • 1 tsk salt
 • 175 g revet ost

Fremgangsmåde:

 1. Lav tærtebunden – enten min eller en købe bund. Bunden skal forbages i 10 min ved 200 grader varmluft.
 2. Skær bacon ud i små stykker og steg det på en pande.
 3. Skær dine løg i tynde stykker. Når bacon næsten er stegt færdig, så skru lidt ned for varmen og lad løgene stege med. Løgene skal være helt bløde, så de skal stege i 10 min minimum.
 4. Snit dine champignon og steg dem bløde i en lille gryde. Hæld vandet fra når de har stegt færdig.
 5. Pisk æggeblommer, fløde og salt.
 6. Put revet ost i bunden af tærten. Hæld løg, bacon og champignon ovenpå og hæld æggemassen på toppen.
 7. Bag tærten i 20 min. Tærte-massen eller tærten bliver ikke ligeså fast, som en normal tærte, hvor der tilsætte hele æg eller æggehvider, den bliver mere cremet i konsistensen – hvilket er hele hemmeligheden i det. Derfor vil den ikke være fast på samme måde, men mere cremet når du mærker på den – LÆKKERT!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberkage med ingefær, kokos og hvid chokolade